Engleza, întrebare adresată de simonaandreea263, 8 ani în urmă

Ajutor! Va rog! Urgent! Traduce-ti! Dau coroana!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elisee
1
  • Îți îmbrățișezi amicul pe stradă în Tokyo când vezi o persoană japoneză zâmbind și tu zâmbești înapoi. Ai știut că japonezii ar putea zâmbi atunci când sunt furioși sau confuzi și că săruturile sau îmbrătișările în public sunt inacceptabile in Japonia?

  • Ești în China și amicul tău te introduce tatălui său. El stă în fața ta, ținându-și mâna dreaptă într-un pumn în palma lui stângă, dând din cap puțin. Te simți agitat. Ai făcut ceva greșit? Un pumn strâns aproape întotdeauna sugerează furie. Păi, în China acest gest este un mod politicos de a întâmpina pe cineva.

  • Ești în Thailanda. Ești într-un autobuz, iar tălpile de la pantofii tăi sunt vizibile. Ups! Ai grijă. Acest lucru este insultător.

  • Ești invitat la o masă în familie în Grecia. Ești adânc în conversație cu amicul tău și dai din cap ca să arăți că ești de acord, așa cum fac toți englezii. În orice caz, arată confuz si puțin surprins. Asta este pentru că în Grecia oamenii dau din cap ca să spună "nu" în timp ce englezii își scutură capul ca să spună același lucru!

Lumea gesturilor poate fi foarte confuză. Un gest inofensiv într-o anumită țară poate fi o insultă îngrozitoare în alta. Deci atunci când ești în străinătate, fii foarte conștient de ce spui cu corpul tău!


simonaandreea263: Multumesc!
Elisee: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante