Limba română, întrebare adresată de mincaandreiozgln8, 8 ani în urmă

Ajutor, vreau un rezumat despre orice carte, dar de intinderi medii spre mari (nuvele mai mari, romane basme etc) , citita de voi pe care sa o prezint in maxim 10 minute (sa prezint rezumatul oral). De asemenea as dori, ca la finalul rezumatului sa spuneti: de ce cartea citita de voi este aceasta? Ce va atrage la aceasta carte?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de duygueylulp9ymw5
0
Onoare de Elif Shafak este cartea mea preferata. Personajul principal , Iskender se afla la incheierea celor 13 de inchisoare pentru uciderea mamei sale in numele crimei de onoare . 

Povestea intr-un  sat de langa  Eufrat in momentul nasterii celor doua gemene , Jamila si Pembe . Adem se va indragosti de Jamila dar findca Jamila era promisa altui barbat se casatoreste cu Pembe si vor avea impreuna 3 copii Iskender , Esma si Yunus .

Cand coppii erau deja mari Adem se indragosteste de Roxana si isi va parasi familia . Dupa un timp si Pembe se indragosteste de Elias . Cand Iskender afla despre relatia mamei sale o va injunghia in partea dreapta. 
De fapt cea pe care o va injunghia este Jamila , sora geamana a mamei sale dar singuri care stiu asta sunt Esma si Yunus. 




mincaandreiozgln8: Multumesc foarte multpoti sa il mai maresti foarte putin? Cu inca jumatate fin cat este aici
mincaandreiozgln8: Din*
Alte întrebări interesante