Istorie, întrebare adresată de valentinaciobotaru4, 7 ani în urmă

Al doilea razboi mondial,schita lecției
Va roggg urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Al Doilea Razboi Mondial a fost un conflict global care a avut loc între 1939 și 1945. A început cu invadarea Poloniei de către Germania nazistă și s-a extins rapid în Europa și Asia. Aliații, format din Regatul Unit, SUA, URSS și alte țări, au luptat împotriva axei, formate din Germania, Italia și Japonia.
Razboiul a avut un impact enorm asupra lumii, incluzând aproximativ 50-85 de milioane de victime, incluzând civili și soldați. A dezvoltat tehnologii cum ar fi arme atomice și a condus la colapsul Imperiului Japonez și al Germaniei naziste. De asemenea, a dus la începutul Războiului Rece și la divizarea Europei în două blocuri politice opuse.
A fost un eveniment crucial din istoria modernă, care a schimbat cursul istoriei și a influențat multe aspecte ale vieții moderne, incluzând politica, tehnologia și cultura.

Explicație:

Răspuns de dincaioana147
1

Răspuns:

Al Doilea Război Mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în 1945, deși unele conflicte asociate lui au început și mai devreme. A fost cel mai întins război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. Cei mai importanți participanți și-au dedicat întreaga capabilitate economică, industrială și științifică efortului de război (în care au fost uciși aproximativ 11 milioane de oameni) și de bombardamentele strategice ale centrelor industriale și demografice (în care au murit aproximativ un milion de oameni, și în cadrul cărora s-au distins bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki), el a dus la între 50 și 85 de milioane de decese, mai mult decât orice alt conflict⁠(d) din istoria omenirii.

Alte întrebări interesante