Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Alba-ca-Zapada de povestit
VA ROOG..ESTE URGENT....DAU COROANA SI 20 DE PUNCTE
De ce imi trebuie?: pentru ca doamna de romana ne-a dat niste lecturi de povestit ..si eu am scris dabea 3, si mai am nevoie de una....,...., si trebuie sa-l termin pana maine....Va rog mult de tot

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liliungureanu96
4
In aceasta poveste este vorba despre o fata caruia i-a murit mama din cauza unei boli. Tatal ei s-a casatorit la scurt timp cu o alta femeie. Ea era o vrajitoare rea, care o ura pe Alba-ca-Zapada. Regina avea si o oglinda magica in care se uita si o intreba cine este cea mai frumoasa din tara, ea mereu spunand ca ea este.
Cand fetita avea 7 ani, a devenit mai frumoasa ca lumina zilei. Cand regina a intrebat oglinda, ea a spus ca Alba-ca-Zapada e mai frumoasa. De ciuda, regina a trimis un vanator sa o urmareasca in padure cand ea culegea flori si sa o ucida. Ca dovada trebuia sa ii aduca inima ei.Dar el nu a putut-o omori, asa ca a crutat-o lasand-o sa fuga in padure si sa nu se mai intoarca, iar ca drept dovada el i-a dat inima unui porc mistret.
Alba ca zapada s-a ratacit in padure dar animalele au ajutat-o sa ajunga la o casuta mica.Ea a intrat si a vazut acolo 7 scaunele, 7 castronele, 7 patuturi.Acolo stateau cei7 pitici. ei erau mineri si lucrau zilnic. Seara, cand au ajuns acasa ei erau tare suparati ca nu vedeau mancare in castronele, iar in cateva patuturi lipite dormea cineva. Cand Alba ca zapada s-a trezit, ei s-au speriat, dar cu timpul au inteles ce cauta ea acolo. Regina a aflat dupa o vreme ca fata mai traia, asa ca voia sa se razbune. a incercat cateva lucruri da cel care a mers a fost marul otravit.Alba ca zapada a lesinat, iar piticii credeau ca e moarta asa ca aua pus-o intr-un sicriu. A trecut mult timp si printul mult visat al fetei a trezit-o cu un sarut, iar regina cea rea a fost doborata de cei 7 pitici cazand intr-o prapastie.
Alte întrebări interesante