Biologie, întrebare adresată de adrianrepitchi33, 8 ani în urmă

Albert Einstein spunea că ,,Dacă albinele ar dispărea de pe Terra, ome- nirea ar avea aceeaşi soartă în patru ani.” Comentează prezicerea, redactând în spaţiul acordat un text coerent.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dighi8
6

Răspuns:

Albinele au un rol esențial în a menține viața pe Pământ. Conform unora dintre oamenii de știință, acestea polenizează peste 80% dintre pomii fructiferi și din plantele de cultură de pe planetă. Este acest lucru adevărat?

bAlbert Einstein, una dintre cele mai luminate minți din istorie, ar fi spus în anul 1924: „Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani”. Sau, cel puțin, această frază îi este atribuită lui Einstein fără să existe o dovadă ca fizicianul a rostit aceste cuvinte.

Conform anumitor biologi, dispariția albinelor ar face ca culturile de fructe și legume să nu mai fie polenizate și ulterior să dispară definitiv. În plus, corpul albinelor este un bun asimilator de paraziţi şi viruşi care sunt recoltaţi de pe suprafaţa plantelor, iar în cazul în care albinele ar dispărea, aceşti paraziţi şi viruşi s-ar înmulţi vertiginos, aducând mari daune florei şi faunei.

Alte întrebări interesante