Limba română, întrebare adresată de 23fetele, 9 ani în urmă

Alcatueste legenda unei jucarii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de WildHeart
0
E strict necesar sa fie compusa de tine? sau se poate spune o legenda deja stiuta? DAdica stiu una putin infricosatoare despre o papusa


23fetele: poti sa compui cu jucaria preferata o compunere
WildHeart: Exista atunci o fetita mica, care prin lipsa sa de parinti, isi petrecea singura timpul uitindu-se in gol, traind amarul si durerea pierderii caldurii parentale.
WildHeart: ei bine eu deja aveam idée pentru o legenda despre jucaria preferata
WildHeart: voi continua cu legenda
23fetele: ok
WildHeart: Din cauza ca statea mereu singura, copiii credeau ca este ciudata, alegind sa o evite, lasid-o sa traiasca in lumea ei prabusita. Desi si-a pierdut parintii, fetita mai avea pe lume o ruda, intimplindu-se sa fie bunica ei. Aceasta fiind o femeie batrina si traindu-si deja viata, stia prin ce trece micuta, dar totusi nu vroia sa o lase sa cada in deprimare totala. Vroaia sa-i ofere un prieten, dar din cauza ca toti copiii ii aratase-ra spatele, batrina se gindi la o alta alegere.
WildHeart: Cauta prin cutiile sale vechi din lemn pinze vechi din bumbac si haine ce nu-i mai trebuiau. Se aseza la masa mica la care deobicei torcea, si cu un foarfece vechi incepu sa taie materialele in bucati mici. Cu un ac mic si cu ata neagra incepu sa coase bucati cu bucati, la sfirsit adaugind 2 nasturi mici si alte simple cusaturi. Terminindu-si munca, pe fata bunicii se nascu un zimbet, admirind obiectul creat de propriile ei miini.
WildHeart: Era o fetita cu ochi negri din nasturi, par des din firele de lina si imbracata intr-o rochie cusuta din hainele vechi ale batrinei. Femeia lua mica creatie si se du-se in camera fetitei, gasind-o stind la de obicei cu fata trista in fata ferestrei. Batrina ii atrase atentia spunindu-i ca are un cadou pentru ea. Micuta curiasa se indrepta se cunica ei, iar aceasta ii inmina obiectul creat. Fetita o intreba ce era, iar ea raspunse: " Un prieten !"
WildHeart: Fata micutei se lumina, studiind atent acel obiect spunidu-i bunicii ca o va numi "papusa". Din acel moment micuta nu se mai simtea niciodata singura, petrecindu-si timpul cu papusa ei, jucind jocuri si chiar discutind eu ea. In timpurile insorite cind iesea la plimbare cu prietena ei, copiii din sat o zarise-ra si o intreba-ra ce are in brate, iar ea raspunse: "Un prieten!"
WildHeart: Gata! Sper sa-ti placa aceasta legenda a papusii, si sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante