Limba română, întrebare adresată de adicata, 8 ani în urmă

alcatueste o compunere 20 de randuri in caresa iti imaginezi ce iti povesteste a cum in septembrie o frunza din gradina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dana24012
3
Afara s-a lasat mai frig, nu se mai aude ciripitul păsărilor, copii nu mai aleargă pe afara ca inainte, chiar si copacii au început să își schimbe haina.
Eu stăteam sub un copac din grădina si lecturam o carte, a bătut un vânt usor, iar frunzele copacului au început să cadă într-un vals lin,și chiar se auzea si râsul lor, ce priveliște minunata!! Cand o frunza se oprește la mine in palma, era atât de frumoasă, era deosebita fata de altele, nu râdea, era trista...
Eu am întrebat-o cu blândețe de ce ea e asa de trista , a spus că ea nu vroia sa cada de pe crengile copacului. Eu nu chiar înțelegeam de ce, asta face fiecare frunza, deci am întrebat-o de ce. Frunzulita a început să imi povestească despre viata ei: totul începuse inca cand se topea zăpada, ea era un mugurel micuț pe creanga copacului, ii plăcea să stea acolo si sa chicoteasca cu prietenele sale. Mai tarziu ea a devenit o frunza cu un verde aprins, și ii plăcea să privească cum trec oamenii si admira copacul in care ea se află, cat era vara ii plăcea la nebunie sa vada cum copii din împrejurul se joaca, dar in deosebi ii plăcea să asculte cărțile care eu le citeam sub umbra copacului, a spus că ea m aștepta in fiecare zi sa vin si sa ii mai citesc câte ceva, a spus că....astfel viata ei a devenit mult mai frumoasă, și acum nu vrea sa plece.
Eu emotionat de cuvintele sale, am păstrați in cartea pe care o citeam, cred ca pentru ea asta era cel mai bun loc în care ea sa se odihnească.

adicata: multumesc pentru compunere
Alte întrebări interesante