Biologie, întrebare adresată de pufely, 9 ani în urmă

alcatueste o lista cu 10 denumiri de pesti . Scrie cate 3 carasterici pentru fiecare}in ce apa traieste,marime,o in susire deosebite}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sobo1
5
Crapul argintiu (Hypophthalmichthys molitrix)

Crapul argintiu este una dintre speciile de apa dulce cele mai apreciate. Nuanta corpului sau (albastru-violet) este accentuata de o fasie portocaliu-rosiatica, de la coada pana la mijlocul corpului. Masculii sunt mai mici, mai subtiri, mai colorati si deseori au o nuanta rosiatica in zona ventrala.



Rechinul balena, cel mai mare peste din lume

Rhincodon typus sau rechinul-balena este cel mai mare peste din lume. De altfel, toti rechinii sunt considerati vietati acvatice de dimensiuni mari. Cel mai mic este rechinul pigmeu, cu o lungime de doar 22 cm, iar cel mai mare este rechinul-balena, care poate avea pana la 12 m.



Pestele arlechin (Rasbora Heteromorpha)

Dintre toate cele 50 de specii de Rasbora, pestele arlechin este cel mai popular. Acesta este deseori numit Rasbora Rosie datorita culorii sale asemanatoare cuprului, rosiatica, accentuata de o linie neagra pe spate


Betta splendens (Pestele luptator siamez)

Datorita coloritului fascinant si inotatoarelor frumos alungite, pestele Betta este printre cele mai populare specii intalnite in acvarii. Acesti pesti pot fi colorati in diverse culori: albastru, alb sau rosu. La femele, culorile sunt mai putin stralucitoare, iar inotatoarele sunt mai scurte.


Barbus tetrazona (Mreana tigru)

Mreana tigru sau Barbus tetrazona este un peste exotic pe care-l poti achizitiona si daca nu esti un cunoscator al speciilor de pesti. Nu necesita atentie si ingrijire sporite. Tot ce ai de facut este sa pui pestii intr-un acvariu potrivit si sa-l amenajezi, pastrandu-i apa curata


Pestele zebra (Danio rerio) 

Pestii zebra sunt printre cei mai rezistenti si mai activi pesti de acvariu. Ii recunosti imediat dupa dungile albastre orizontale. De obicei, femelele sunt putin mai mari decat masculii. Exista si exemplare albe sau leopard, dar si pesti cu inotatoare lungi.


Trachinus draco - Dracul de mare

Cunoscut si sub denumirea de Pestele-Dragon ori vipera-de-mare, Dracul de mare face parte din subordinul Trachinoidea. Se remarca datorita corpului acoperit cu tepi pe partea dorsala, are capul umflat, botul scurt si ochii mari, iesiti din orbite. Intepatura lui e veninoasa si dureroasa. Este un peste ce traieste predominant pe fundul marii.


Pestele Scalar

Pestele Scalar este unul dintre cei mai frumosi pesti de acvariu. Necesita o ingrijire atenta, deoarece este foarte sensibil la factorii de mediu: temperatura si calitatea apei si oxigenul din apa.


Pestele Fluture Tahitian

Pestele Fluture Tahitian este o alegere excelenta pentru lupta cu parazitii din acvariu. Rezistent si frumos, acest peste este extraordinar, fiind potrivit pentru acvariile cu apa sarata. Este cel mai mare din specia lui.


Pisica de mare

4,3 m

2-9puii

coada cu tepi


Alte întrebări interesante