Limba română, întrebare adresată de rudy, 9 ani în urmă

Alcatueste un text ( cinci--sase propoziti) cu titlu ,, Ce fac eu dimineata." Subliniaza predicatele si indica partea de vorbire prin care sunt exprimate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
                Nu am o rutina exacta in fiecare dimineata , nu ma incadrez niciodata in timp , si nu ajung unde imi propun la momentul potrivit . Cert este ca ma trezesc cu aceleasi ganduri , impresii si argumente asupra mea . Sunt acaparata de lucruri mai importante incat sar peste micul dejun , chiar daca este esential, m-am obisnuit fara el . Elev(a) fiind , las aranjarea cartilor in ghiozdan, pe ultima treapta de timp , cand deja sunt in intarziere . Rutina mea de dimineata este lasata in seama intamplarilor independente , dar ajungand la acelasi rezultat .

Le-am subliniat , ce este format din mai multe cuv. e PN => Predicat nominal = verb copulativ + nume predicativ ( substantiv , adjectiv in cazul de fata) , iar PV => predicat verbal = verb


Răspuns de Utilizator anonim
3
eu, dupa ce ma trezesc, ma duc la baie si ma spal pe fata si pe maini.Apoi ma imbrac si merg la bucatarie.Mama face cel mai bun mic dejun din lume!Cateodata imi mai repet lectiile pentru a fi sigur(a) ca sunt pregatit(a).La final plec la scoala fericit(A).              Sper ca e bine!

rudy: Si restu ce iti mai cere
Alte întrebări interesante