Limba română, întrebare adresată de motociris, 9 ani în urmă

alcatuieste o compundere cu cu titlul primavara in livada ,cu planul:
1.introducerea: -sosirea primaverii,-soarele ,-natura
2.cuprinsul:aspectul livezii si al pomilor,pasarile si insectele,iarba si florile,activitatile oamenilor(afanare,varuit ,taierea crengilor uscate
3incheierea :frumusetea livezii primavara ,importanta ei
NU VA GRABITI CA TREBUIE SI DUPA INCEPUTUL:
Primavara in livada
A sosit primavara cu alaiul ei de flori fluturi si verdeata.soarole trimiteraze calde si jucause spre pamant.natura de trezeste la viata...........................(aici continui tu dupa plan sa fie destul de lung pls) REPEDE!!!!!! PLS


motociris: nu mai raspunde nimeni?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Râma
5
                           Primavara in livada

A sosit primavara cu alaiul ei de plori, fluturi si verdeata. Soarele trimite raze calde si jucause spre pamant. Natura se trezeste la viata, peisajele devenind unele de basm.
Nici livada bunicilor nu ramane mai prejos. Copacii incep sa se bucure din ce in ce mai mult de caldura imbietoare ce le mangaie frunzele lor inverzite. Peste tot sunt numai flori inmiresmate, asa ca micile albinute adun polenul galben precum colbul marunt de aur. 
Fel de fel de pasari impanzesc vazduhul cu cantecul lor, ce iti mangaie auzul.Dar, din acest peisaj mirific, nu puteau lipsi nici gospodarii, ce imbraca trunchiul pomilor intr-o mantie alba ca spuma laptelui. Copii de toate varstele privesc cu zambetul pe buze taierea crengutelor uscate,si incep sa se joace printre copaci, care le erau de mare ajutor in micile lor giumbuslucuri.
Iata ca primavara nu doar natura se trezeste la viata ci si sufletul oamenilor, ce devine mai pur si mult mai curat.
Sper ca te-am ajutat! Nu prea le am cu compunerile dar m-am straduit! Succes la scoala!
Răspuns de TeoAndreea
6
A sosit primavara cu alaiul ei de flori, fluturi si verdeata.Soarele trimite raze calde si jucause spre pamant.Natura se trezeste la viata si se bucura de pacea din aer.
    Pomii sunt ca intr-un tablou.Ei coloreaza peisajul cu nuante dulci de roz si alb pasarile ciripesc incantate si parca asteapta nerabdatoare sa apara copiii imbujorati cu rasetele lor cristaline.Albinele zboara din floare in floare culegand polenul dulce.In aer se simte miros de iarba proaspata care este usor presarata cu roua. 
     Oamenii sunt in culmea fericirii.Ei privesc cu multa bucurie tabloul naturii care le transmit o stare de bine. Acum ca vremea este mai primitoare isi incep activitatile cum ar fi : Varuitul, taierea crengilor uncate, si multe altele.
    Plantele zambitoare sunt foarte importante pentru noi deoarece ne dau oxigen si ne improspateaza mirosul cu parfumul lor imbietor.
Alte întrebări interesante