Limba română, întrebare adresată de psialtele, 9 ani în urmă

alcatuieste o compunere cu caracter descriptiv de 5-7 randuri in care sa introduci 5-7 termeni din campul semantic al culorilor.Ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pandacorn16
0
                                 Culorile
Era toamna,11 septambrie.Eu am mers la scoala clasa 1,eram foarte emotionata stiind ce voi invata cu ghiozdanul in spate am mers ggrabita catre scoala.Am ajuns,iar cand am ajuns doamna ne-a dat orarul.A trecut o saptamana,foarte repede trecusera,iar in aceea saptamana am invatat culorile.
Doamna ni le-a zis e rand : Rosu,galben,albastru,verde,mov,negru si multe alte culori importante.
Aceea zi a fost una minunata.
Răspuns de ionny123
0
Astazi pe sfarsit de an scolar , profesoara ne spuse sa pregatim o compunere sau un dean discriptiv al verii ca tema . Eu m-am gandit si la compunere dar si la un desen , dar mai simplu a fost o compunere . Asa ca am inceput sa scriu . Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri , in acest anotimp florile sunt colorate cu rosu , galben , mov si multe alte culori . Coroana copacilor este verde si printre frunze zanbesc fructele coapte printre crengi , iar pasarile ciripesc de zor . Asteptam ziua minunata in care luam vacanta si noi copii mandri iesim la joaca. Mai sunt si zile proaste cum ar fi atunci cand ploua dar dupa ploaie iese intotdeauna un curcubeu cu colorile sale frumoase ! Ajungand prima in clasa m-am pregatit si mi-am scos romana pe masa si asteptand ca profesoara sa-mi citeasca compunerea . Profesoara imi citeste compunerea si imi spune ca este foarte frumoasa , eu ii multumesc zambind si apunadui ca am scri aceasta compunere uitanduma la 3 culori frumoase : verde care pentru mine insemna adevar , albastrul care inseamna sinceritate si viata si rosul care insemna iubire .
Alte întrebări interesante