Limba română, întrebare adresată de Gincotadorinag, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere cu multe ortograme
va rog mult!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amalyaza
1

Intr-o zi de vara , Ioana si familia sa s-au hotarat sa mearga in vacanta la mare. Ioana, tatal ei , mama ei si fratele sau mai mic au plecat la mare. Ei au mers cu masina pana la Constanta, a fost mare distractie in masina in drum spre mare! Au ascultat muzica la maxim , au dansat, au cantat. Ajunsi la hotel, Mama , tata, si fratiorul ei erau obositi, asa ca si-au ales lucrurile si s-au pus in pat sa doarma. Insa, Ioana, nu era obosita si inca avea energie. Asa ca , plictisita, s-a gandit sa plece din hotel si sa se duca pe plaja. Era innorat, si se lasa-se seara deja. Aproape incepea sa ploaie. Dar Ioanei nu-i pasa de acest lucru, ea tot s-a dus. Dupa nici 5 minute, a inceput sa ploaie cu stropi mari si cu fulgere. Ioana s-a speriat foarte tare, ea voia sa mearga inapoi la hotel la familia ei.

-Dar...unde e hotelul? se intreba Ioana.

A intrat si mai tare in panica si a luat-o la fuga fara sa mai tina cont de ceva. Intre timp, familia Ioanei o cauta disperati fara sa stie de cele intamplate. Ioana a zarit un hotel identic cu cel in care sta si ea si familia ei. Ea, cand l-a vazut a intrat in el, crezand ca e hotelul ei. Dar...ce sa vezi? nu era hotelul ei. Ea a cerut ajutor celor din hotel, pentru a-si gasi hotelul ei. Cei de la hotel au ajutat-o , si intr-un final a ajuns la familia ei. Ea i-a multumit celor care a ajutat-o, si si-a imbratisat familia.

-Sa nu mai pleci de langa noi niciodata, Ioana! Ne-am facut griji pentru tine! spuse mama ei.

-Ioana, trebuia sa stai cu noi in hotel! Ne-am speriat foarte tare! spuse tatal ei.

Avea si fratiorul ei ceva de spus:

-M-am speriat, Ioana! Am crezut ca ai patit ceva! Voiam sa ne jucam cu jucariile dar tu nu erai in hotel cu noi!

-Imi cer scuze, nu am stiut ca o sa ajunga atat de rau! Va rog sa ma iertati pentru cele intamplate! Nu o sa se mai intample, va promit! isi ceru scuze Ioana.

A doua zi, familia Ioanei a plecat pe plaja impreuna, fara sa mai lipseasca vreun membru din familie.


Gincotadorinag: poti mai mica te rog
Alte întrebări interesante