Limba română, întrebare adresată de Andw24, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere cu titlul '' Lunca primvara '' de 10-15 randuri in care sa integrezi : 2 imagini vizuale si epitate, comparatii si enumeratii.
OFER COROANA + 100p


marcela16: Nu se înțelege titlul
Andw24: Lunca primăvara
Andw24: Ma poti ajuta ?
Andw24: @marcela16

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
2
A sosit primăvara. Totul începe să prindă viață. Păsările se întorc, rând pe rând, în țara noastră. Pe câmpuri a început să încolțească grâul. Pe lunci au înflorit florile. Soarele strălucește cu putere peste luncile acoperite cu flori parfumate și colorate. Primăvara , lunca este atât de frumoasă pentru că este plină de vegetație iar apele curgătoare întregesc frumosul tablou. Păsările zboară dintr-o parte în alta, fluturii zglobii dansează în aer încântați de venirea primăverii. Priveliștea este nespus de frumoasă . Totul parcă este neatins de picior de om iar când închizi ochii ai senzația că o vezi pe însăși mama natura. Înconjurată de animale, păsări, flori, lunca pare desprinsă dintr-un basm cu zâne.
Răspuns de Utilizator anonim
5
A sosit primavara cea gingasa, aducand cu ea ratacitele pasarele din pribegia altor locuri. Stoluri negre au umplut cerul azuriu, spintecandu-l in sus si in jos, cautandu-si vechile cuiburi. Inca un rotocol si domolind bataile aripilor obosite, fiecare se aseaza in vechile casute care le-au asteptat cu dor. Lunca prinde glas odata cu ciripturile voioase, copacii abia inmuguriti freamata de bucuria revederii cu vechile prietene. Stiu ca venirea lor ii vor proteja de omizile flamande ce le mananca frunzele. Isi intind crengile, dezmortindu-se dupa iarna grea si geroasa ce tocmai a trecut. Iarba, ca un pufos covor, isi mladie firele firave in bataia molcoma a vantului. Ici, colo cate un ghiocel prinde curaj si scoate capul alb, ca spuma laptelui. Paraiasul isi umfla voios apele cristaline, susurand cu putere parca dandu-le binete pasarelelor intoarse. Noaptea se lasa incet, inchizand ochisorii stralucitori ai pasarelelor, cufundandu-le intr-un somn odihnitor si bine meritat dupa o calatorie asa de istovitoare.
Alte întrebări interesante