Limba română, întrebare adresată de david5281, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere cu titlul norișorul buclucas​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steafluture200047
0

Răspuns:

                                          Norișotul buclucaș

Într-o dimineață Andrei sa trezit foarte voios.De cum sa trezit el s-a dus în bucătărie să vadă ce îi pregătește mama lui de dimineață.

Mama îi pregătea clătite (preferatele lui).Andrei și-a rugat mama să îl lase să întoarcă el clătitele.

Mama îl lasă.El după ce a realizat un munte întreg de clătite,parcă toate clătitele se evaporase.

La prânz a vrut să se dea în leagăn și să privească cerul.Cerul i se părea așa de frumos până când a zărit un norișor foarte caragios. Se transforma în miliarde de fințe. Ba într-un iepurași,ba într-un crocodil,și tot ce îi mai venea în mintea lui Andrei.

Andrei s-a gândit că ar trebui să îi arate și mamei lui,a alergat repede,repede să îi arate mamei lui. Când s-a întors,norișorul dispăruse pe înaltul cer.

Băiatul și-a întrebat mama unde a dispărut norul,și mama îi răspunse:

- Nori nu stau în loc,ei călătoresc în continu.

- Dar,de ce? Eu vreau să mă împrietenesc cu ei.

- Și nori au viața lor acolo sus.Mai bine vino în casă să mâncăm.

Băiatul merse conus de mama sa. După ce mâncase el tot la norișor se cândea,așa că mai ișise odată afară.

Și atunci a opservat un lucru.Norișorul nu plecase doar s-a ascuns de după un copac.

Atunci Andrei și-a dat seama că niciodată nu o să te părăsească prieteni.

Sfârșit!

Sper că te-am ajutat!

Răspuns de nicoletanicolle47
1

Răspuns:

       A fost o seara frumoasa de iarna. Aceea zi era chiar joi sera ianinte de culcare, eu impreuna cu sora mea mai mica de 6 ani ne-am vorbit ca in weekendul ce vine sa mergem la bunici in sat unde vom merge la sanius. Amandoua am hotarat sa plecam Vineri dupa amiaza ca Sambata si Duminica toata ziua sa mergem la sanius. Cu noi ne-am pus haine groase, jucaria de dormit, laptop, cd cu filme si comedii pentru copii, pijama si papuci de casa.

       Sosi si ziua de Vineri, iar noi incepuram sa ne imbracam si incetul cu incetul sa impachetam ca pe dupa ameaza sa si plecam. Cand am ajuns la bunici am inceput sa despachetam tot ce ne-am adus si sa ne punem dupa acea la un film pe leptop. Filmul a durat aproximativ o ora, iar dupa aceea ne-am pus sa dormim.

        Veni si ziua de Sambata si iata in farsit mergem si noi la sanius. Acolo ne-am distrat, am ras si am facut chiar si un om de zapada foarte ciudat parca era un nor facut din zapada, iar sora mea i-a pus chiar si numele "Norisorul Bulgaras" . Se apropie seara noi mergem la casa bunicilor unde ne punem iar la un film care de data asta a durat doua ore dupa aceea ne-am pus sa dormim. In timpul seri sora mea s-a visat foarte urat cu omul de zapada pe care noi l-am facut si care ea i-a dat numele "Norisorul Bulgaras". Aceasta s-a speriat foarte tare, iar in timpul somnuli a si plans m-a trezit si pe mine eu una nu stiam ce se intampla de ce plange. Ea mi-a spus ce a visat, iar eu am luat masuri si am plecat chiar a doua zi acasa.

        In final, ajunse acasa am decis sa vorbim cu parinti sa le spunem ce s-a intamplat la bunici acestia au luat si ei masuri si au mers cu sora mea la psiholog.

 SPER SA ITI FIE DE FOLOS ACESTA COMPUNERE !!!

   

Explicație:

Alte întrebări interesante