Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

alcătuiește o compunere cu titlul ,,O fapta bună "bazată pe un fapt real sau imaginat .
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tonitoni1
8
                                               O fapta buna!
Era intr-o duminica,ma duceam in parc cu sora mea Kasiana.Noi am vazut o batranica care nu putea sa treaca strada ca era batrana.Eu i-am luat plasele si sora mea a tinut-o de mana.Noi am trecut-o strada si ea n-ea multumit.
Noi cand am ajuns acasa mama cu tata ne-au felicitat si ne-au zis ca este o fapta buna si sa-i mai ajutam!Noi ne-am bucurat cand ne-a felicitat.
Pentru tine ,poate este de folos,si eu am scris compunera aceasta.

Răspuns de iamale47
5
O fapta buna

   Este iarna.Era foarte mult ghetus,plopii erau ca fantasmele albe,iar veselia si bucuria rasunau dintr-o parte a satului. Acolo erau o multime de copii cu multe sanii si patine.Acestia faceau cu randul la derdelus,deoarece era aglomeratie.Timpul trecu repede,iar copiii mersera acasa.
   Pe strada,doi frati,Maria si Dan merg impreuna acasa.Se intalnira cu o batranica cu o multime de bunatati in sacosa:banane,prajituri,legume.
   Deodata se auzi ceva,de parca ar fi cazut cineva.Era chiar batranica,care aluneaca.Dan si Maria fugira repede si o ridicara pe dansa.Fructele si legumele se imprastiara pe jos,dar copiii au ajutat-o pe batranica sa le ia.
   Drept rasplatire ca au ajutat-o pe batranica,aceasta le-a dat cate o prajitura si cate o banana fiecaruia,apoi le-a multumit.


   Sper ca te-am ajutat!!!
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă