Religie, întrebare adresată de lia345, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere de 10- 15 rânduri cu titlu "mai aproape de Dumnezeu și semeni" în care să folosești învățăturile desprinse din lecție.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tii1
104
Mai aproape de Dumnezeu si semeni

In viata este bine sa ne intelegem unii cu altii.Este bine sa ne ajutam reciproc la nevoie si astfel ne vom apropia si de Dumnezeu.Situatia materiala nu trebuie sa faca deosebire intre noi.Chiar daca noi avem mai mult trebuie sa invatam sa daruim si celor mai saraci,pentru ca si ei sunt oameni.Nu trebuie sa fim egoisti.
Putem sa avem si noi vreodata nevoie de ajutor si atunci cine ne va ajuta?
Chiar daca poate nici tu nu ai prea mult,din putinul tau daruieste si celui sarac,pentru ca Dumnezeu va avea grija de tine!
Intelege-i pe ceilalti ca si cum si tu te-ai fi aflat in orice situatie in care se afla ei si acorda-le de fiecare data o mana de ajutor.Daca o faci din placere,si nu ca-ti spune cineva,este si mai bine.Incearca sa nu arati celorlati ca esti bogat chiar daca tu ai o situatie financiara si materiala mai buna decat a lor!
Daca stam sa ne gandim mai bine ,cand am venit pe pamant nu am venit cu nimic si tot asa vom pleca,asa ca de ce sa ne laudam ca avem multi bani sau sa aratam asta in loc sa ii ajutam si pe ceilalti care poate nu au mici ce pune pe masa sau nu au nici macar un acoperis deasupra capului?Invatati sa-i ajutati si pe ceilalti!
Alte întrebări interesante