Limba română, întrebare adresată de richtheo, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 10-15 randuri in care sa folosesti acest citat ''Amurgul incepuse a se ridica din adancuri...iar intre piscurile inalte ale muntilor ce se rasfatau inca in pulberea de lumina rosiatica a celor din urma raze ale apesului '' vaile tupilate intunecau privelistea cu atatea pete de viorie.''
Dau coronita celui care ma ajuta.. + 54 de puncte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bianca250903
0
Primavara a pus stapanire pe orizonturi. Soarele scalda firele de matase verde in lumina si caldura,dar amurgul a inceput sa se ridice din adancuri,iar intre piscurile inalte ale muntilor ce se rasfata inca cu lumina rosiaticaa celor din urma raze ale apusului,se rasesc norisori de dantela ce vor sa reflecte lumina trandafirie in cenusa lor,ce pare sa se va scutura pe plaiurile pictate cu verde si stropite cu culoare,chiar in seara asta. Pucaturi cristaline par sa fosrmeze in vazduh carari argintii,iar cerul pare sa se deschida sub domnia noptii.

richtheo: Multumesc.
Răspuns de Utilizator anonim
1
Amurgul incepuse a se ridica din adancuri ..iar intre piscurile inalte ale muntilor ce se rasfatau inca in pulberea de lumina rosiatica a celor din urma raze ale apesului '' vaile tupilate intunecau privelistea cu atatea pete de viorie.'' O pacla neagra si deasa s-a lasat peste intreaga natura.Soarele rosu ca focul s-a ascuns de dupa norii grei ,plumburii si plini de apa.
Pasarile cerului au fugit din calea urgiei care se abate peste tot tinutul.Tobe uriase scot sunete macabre ,bubuituri ,trasnete semn ca vine furtuna.Cerul este luminat de fulgere infricosatoare.
Vietuitoarele pamantului fug sa se adaposteasca.Copacii fac fata cu greu vantului care sufla nervos si cu putere.Ploua cu lacrimi mari si dese.In scurt timp ploaia lina se transforma intr-un ropot zgomotos.Apa se aduna cu repeziciune formand balti uriase.Plantele se bucura de apa dar sunt infricosate de fulgere si tunete.
Deodata totul s-a linistit ,asa cum a inceput asa s-a sfarsit furtuna ,brusc.
Persista aerul de curat si proaspat.Cateva pasari strabat cerul in inspectie si anunta cu gravitate in glas sfarsitul furtunii.
Luna vegheaza linistita asupra intregului tinut .Vaile dorm linistite ,spalate de apele furtunii.





richtheo: Multumesc.
Alte întrebări interesante