Limba română, întrebare adresată de marianamari68, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere, de 10 - 15 rânduri, în care să vorbești despre rolul pe care îl au cărțile în viața unui adolescent. Asigură-te că ai oferit exemple care să-ți susțină argumentele.

Mă poate ajuta cineva vă rog frumos? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisaalexandra27867
6

Răspuns:

Cartile au un rol foarte important in viata unui adolescent!O carte iti poate imbogati vocabularul,astfel sa vorbesti mai frumos si mai coerent.

Cartile te pot transpune pe tine,din viata reala in taramul povestilor!

In loc sa stai cu ochii in calculator sau in telefon,mai bine citeste o carte care iti ofera o mie si cate si mai cate lucruri de care o sa te folosesti in viata.

In concluzie orice adolescemt din zilele noastre ar trebuii sa citeasca deoarece astfel se dezvolta atat spiritual cat si psihic.


denisaalexandra27867: upss..
Răspuns de darius182002
9

Răspuns:

,,Carte frumoasă ,cinste cui te-a scris!

Cărțile ocupă un rol important în viața oamenilor și cu atât mai mult în viața unui adolescent.Cu ajutorul cărților poți obține informații despre animite lucruri care te interesează,lucruri pe care uneori nu le poți găsi pe internet.Vârsta adolescenței este una plină de neliniști și întrebări de aceea,cărțile sunt foarte importante în lămurirea unor dileme.Cu ajutorul cărților poți ,,evada "din realitate și poți călători în lumi magicee de basm sau poți participa la diferite înfruntări petrecute ccu mii de ani în urmă.Răsfoirea unei cărți te aduce mai aproape de acțiunea relatată ceea ce nu poți simți cu ajutorul calculatorului.Cititul ne dezvoltă vocabularul,de stimulează creativitatea și ne fac mai sociabili.

Nimic nu se compară cu o seară de lectură într-un spațiu adecvat ,cu o atmonsferă aparte și cu tineri care împărtășesc aceeași pasiune.Cartea a fost ,este și va fi un lucru neprețuit pentru o societate!

Explicație:

Alte întrebări interesante