Alcătuieşte o compunere de 100-200 de cuvinte, în care să prezinți două particularități ale textului narativ literar, valorificând textul-suport.
DAU COROANA
URGENT
VA ROG NU COPIATI DE LA ALTCINEVA!
Răspunsuri la întrebare
In poezia "Cuiul" scrisă de marele poet Tudor Arghezi ,poetul ne povesteste o minunată descriere a evenimentelor,ne demonstrează cauza -efect a unor lipsuri. Și ne duce in ipostaza personajelor ,a consecințelor, si a deslusirii.
Modul expunerii este unul bun,avem o morala ,o invatatura din aceasta poezie.
Subiectul este cuiul !Un simplu cui ce poate face lucruri marețe si fara de care ,conform expunerii poetului ,ce o structurează cronologic "Dar zburau cu fiecare". Deci fara acest minuscul detaliu nimic nu se construia fara sa se darame la un "vant mai tare".
Asadar in aceasta minunata poezie scrisa de marele poet Tudor Arghezi avem expuse descrierile evenimentelor ,cum a inceput ,cum nici o casa nu putea să nu ajunga la pamant din cauza acestui cui ce nu -l avea. Si avem succesiunea evenimentelor pana la descoperirea subiectului:cuiul. Și finalul ,modul amuzant al marelui poet .Umorul sau tipic nelipsit exista si in aceasta poezie ,si mai accentuat în ultimele patru versuri unde ,ne arata firea tipica a omului de rand cu gândirea ulterioara ca și el ar fi putut ,dacă s-ar fi gândit .Deci avem și o
morala. Și anume : că nimic nu se poate construii fara un cui . Insa tind sa cred ca mai avem și morala ca si zicala:" da-mi Doamne mintea de pe urmă să mă vezi ce fac mai întâi ",adica ,degeaba te gândești ulterior ce puteai face de știai, dacă faptul deja este consumat. Cineva deja descoperise cuiul înaintea respectivei persoane ce se lauda ca ar fi făcut mai bine.
Dovada ca este text narativ literar am scris o in particularitățile descrise, si anume: descrierea evenimentelor, modul expunerii moralei,structura evenimentelor, si nu in ultimul rand ,subiectul!