Limba română, întrebare adresată de cazzo, 9 ani în urmă

alcatuieste o compunere de 15 -20 de randuri cu titlu Hohotele verii plsss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
25
vara cea mult așteptată a venit. Școala s-a terminat iar copii profită din plin de vacanța de vară. Soarele strălucește, păsările ciripesc cu glasul lor plin de culoare. Florile umple câmpul de atâta parfum și culoare. Hohotele verii se aud în glasul copiilor, în ciripitul păsărilor. Natura toată este plină de viață. Bucuria verii se vede în verdele copacilor, în valurile mării, în nisipul cald de pe plajă. Soarele ne zâmbește de pe bolta senină. Copii veseli zburdă toată ziua până seara. Albinele galbene și pufoase aleargă din floare în floare pentru a face cea mai buna miere. Vara este cel mai frumos anotimp, este plin de căldură și miresme care mai de care mai îmbietoare. Așteptăm de fiecare dată cu nerăbdare venirea verii pentru că atunci suntem cei mai fericiți. Atunci hohotele de copii se aud cel mai tare. Atunci copii sunt cei mai fericiți.
Titlul Hohotele verii
Răspuns de Utilizator anonim
10
Hohotele verii

Primăvara a plecat grăbită de sora ei mai mare, Vara, care, nerăbdătoare sa isi ia in stăpânire moșiile, a făcut fructele să pocnească in culori aprinse inainte să le vină vremea. Vara si-a despletit pletele aurii in mii de spice și și-a așezat faldurile peste văi, câmpii, peste dealuri și munți. A aruncat ca un confetti de triluri, sute de păsări prin crengile impodobite in dantele verzi. Apoi, ca o prințesă mofturoasă, a chemat din depărtări adânci, norii doldora de apă și i-a strunit ca pe niște cai nazdrăvani stingând seceta din sânul naturii. 
Iar norii s-au năpustit in hohotele verii binecuvântând, descătușând zăgazurile și astâmpărând setea pământului. Urcată in trăsura împletită din fulgere albăstrii și roșii, vara a cutreierat in lung și in lat intinderile cerului speriind copiii mici ascunși in bratele mamelor sau in colțurile intunecate ale caselor,  și aprinzând copacii mândri și singuratici de pe câmpurile învolburate în perdele grele de ploaie. Curând, insă, sora ei mai inteleapta, Toamna, a suflat un vânt care a ruginit frunzele si i-a dat de inteles Verii că e timpul sa plece. In grabă, Vara a plecat rostogolindu-și hohotele de râs deasupura văilor, pe un alt tărâm. 

Alte întrebări interesante