Limba română, întrebare adresată de qTeeW, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 15-20 de randuri in care sa povestesti o intamplare (reala sau imaginara) (cu numele Leu,deoarece asa il cheama pe catelul meu :D) cu un catel ,In compunere trebuie:
-relatezi o intamplare respectand succesiunea logica a evenimentelor
-sa precizezi lui elementele cadrului spatio-temporari
-sa utilizezi un continut adecvat tipului de text si cerintei formulate,sa te inscrii in limitele de spatiu indicate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GeoAtle
4
Leu și cu mine suntem nedespărțiți. Ne place compania celuilalt foarte mult, iar părinții mei spun ca noi avem o legătură speciala: ne apărăm reciproc de pericole. Sa va povestesc o întâmplare...
Ieșeam din curtea scolii foarte vesela, caci acea zi de primăvară, îmi inflorea ca un cireș în inima. La poarta mare, aștepta Leu, cu urechile clapauge ridicate în sus, coada sa agitandu-se în aer vesela. M-am aplecat și i-am mângâiat capul, iar el ca răspuns mi-a lins pe mana prietenește.
Leu e un câine loial, mama îl iubește nespus de mult. Întotdeauna ma aduce acasă în siguranță și ma ajuta sa trec pe trecerea de pietoni, sta cu mine când îmi scriu temele. Așteaptă resemnat la picioarele mele, cu bărbia pe tălpile mele goale. Îmi place sa ii simt blanita fina și suflarea sa calda și liniștită. Ma relaxează.
Pe măsură ce ne apropiam de casa, un cățel s-a apropiat de mine cu gând sa ma insface de picior. Maraia și își arata coltii ca pumnalele. Leu, cu una cu doua, s-a năpustit asupra lui și l-a pus pe fuga, cu coada intre picioare. Eram mandra de el.
Cand am ajuns acasă, i-am spus mamei cele întâmplate, iar ca răsplată Leul meu a primit un os imens, pe care l-a primit fericit și un loc special, în pat, langa mine.
De atunci nimic rău nu s-a mai întâmplat, iar cățelul meu a rămas la fel de loial și iubitor. Nu m-aș mai despărți deloc de el. Îmi este îndrumătorul și amicul meu cel mai bun.

qTeeW: Super smechera,ms mult,daaar faza e ca sunt baiat :))Dar n-ui nimic,pot sa pun eu la masculin
GeoAtle: Eh, acu' schimba ce vrei tu ca sa fie buna .
GeoAtle: cu placere
GeoAtle: Scuze, nu am știu.
qTeeW: Ai o coroana din partea mea,deoarece,el a murit acum 2-3 luni,si mi-ai adus amintiri cu el,care chiar s-au intamplat,multumesc!
GeoAtle: sper ca este fericit în raiul cățeilor. :))
GeoAtle: mulțumesc.
Alte întrebări interesante