Limba română, întrebare adresată de Alexqndru14, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere de 15-20 rânduri în care să folosești două perechi de sinonime două de antonime, 1 cuvânt polisemantic cu două sensuri și o pereche de omonime
Titlul să fie La bibliotecă​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodora2258
1
Daca este in loc pe care il iubesc mai mult decat orice, acela este biblioteca.

Din momentul in care deschizi usa încăperii plina de fel de fel de carti si reviste pentru orice varsta pana la închiderea acesteia. Mirosul cartilor te copleșește, In încăperea pe care multi o considera un chin, din cauza lecturilor obligatorii de la scoala, poti găsii lecturi fantastice pe gustul fiecaruia care te vor purta in aventuri fantasnice, in lumi pe care nu credeai ca le vei putea descoperii. Pentru unele persoane cititul poate parea o pierdere de vreme, sau mai rau, ceva ce nu le va folosi niciodata. Insa citind iti imbogatesti vocabularul, exersezi pronuntia cuvintelor, si descoperi lucruri care nu stiai ca exista.
Exista cărți foarte interesante cu basme de exemplu “Broasca cea înțeleaptă” sau cărți care te pot ajuta de exemplu “Cum înlocuiești o broasca” .Exista cărți despre mare și cărți despre sărbătorile din luna mai.

Pentru mine biblioteca este ca un loc de refugiu in care ma pot relaxa, in liniste, unde exista doar pace ,in care pot citii unele din cele mai fantastice carti si in care pot afla informatii foarte folositoare.

Imi place sa explorez fiecare raft al bibliotecii, uitandu-ma dupa carti care ar fi interesante de citit.

Tot ce ai nevoie pentru a descoperi taramul fantastic al bibliotecii, este, desigur, ambitia si vointa.

Cuvintele antonime sunt:deschis-închis
Sinonimele sunt: liniște-pace
Omonimia este: mare-mai
Cuvântul polisemantic este : Broasca
Alte întrebări interesante