Limba română, întrebare adresată de Biewa23, 9 ani în urmă

Alcătuiește o compunere de 150-200 cuvinte în care să-ți exprimi opinia despre importanța lecturii, având în vedere afirmația: A deprinde un copil să citească nu este a umple un vas, ci a aprinde un foc. Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iarina98
10
(scrii in 3-4 rânduri ce reprezintă lectura pentru tine, iar după scrii așa în continuare): În contextul societății de azi, aflată permanent în schimbare și suportând, voluntar sau nu, influențe externe nu totdeauna benefice lectura este o problemă de actualitate, îndelung dezbătută. Raportat la un cod estetic personal, consider că lectura are un rol important în viața fiecărui om indiferent de vârsta pe care o are, dar mai ales în viața copiilor și adolescenților.
În primul rând aș putea valida această teză prin aceea că lectura îmbogățește cultura omului, dar și vocabularul acestuia, il determina să înțeleagă mai bine problemele din jurul său făcând analogii intre viața reală și un eveniment dintr-o anumită opera. (mai dezvolți tu ideea asta in cateva rânduri și după scrii așa): In al doilea rând, raportat la un alt palier de analiză, afirmația mea poate fi validată de faptul că lectura poate naște în oameni adevărate plăceri pentru că ii poate relaxa, se pot desprinde de lumea reala creandu-si propria lor lume în imaginația lor și ii liniștește.(încerci să mai dezvolți tu ideea asta).
În concluzie, datorita acestor doi factori care susțin îmbogățirea culturii, dar și un mod de relaxare și evadare din aceasta lume, putem afirma că lectura este esențială în viața oricărui om.
Alte întrebări interesante