Limba română, întrebare adresată de yulysa2017, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa prezinti particularitatile textului narativ valorificand textul bivolul si cotofana de george topîrcescu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gioancaalisa
689

1.definitie:textul narativ este acel text literar in care autorul povesteste fapte si intamplari aflate intr-o succesiune logica la care participa personaje

2.opinia personala:in opinia mea textul " bivolul si cotofana" de George Topirceanu [nu Topircescu] este un text narativ deoarece indeplineste caracteristicele acestuia :prezenta personajelor , a actiunii , indici spatio-temporali si moduri de expunure precum naratiune si dialog.

3.Argument :in primul rand modurile de expunere predominante sunt naratiunea si dialogul . In text autorul povesteste o intamplare petrecuta in aer liber . Cainelui care vrea sa se urce in spatele bivolului ii este precizat de insusi bivol caacea cotofana nu il deranjeaza ba chiar il apara de muste , tantari , tauni si alte spurcaciuni pe cand acel caine este inutil deoarece nu il apara de nimic de aceea nu vrea sa-l care in spate.

In al doilea rand are o actiune bine inchegata care incepe direct cu secventa in care faptul ca cotrofana statea acolo il determina pe caine sa vrea sa urce si el.In aceasta actiune sut personaje precum : cainele, bivolul, cotofana.

Actiunea este plasata in timp si spatiu prin intermediul indicilor spatio-temporali precum:in tari , in sus , in jos , in trifoi.

In concluzie pe baza celor afirmatr si argumentate mai sus se poatr spune ca poezia " bivolul si cotofana"de George Topirceanueste text narativ.


Sper ca este ceea ce ai cerut si scz pt greseli.


camanaruroberto: Sa iti dea dumnezeu sanatate.!
picincuandrei658: Ms ca mai ajutat
Alte întrebări interesante