Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa prezinti particularitatile textului narativ valorificand textul ,,Boul si Vitelul’’ de george Topirceanu.
Recomandari

Sa precizezi doua particularitati ale textului narativ literar

Sa exemplifici cele doua particularitati ale textului prin valorificarea textului dat.
Va rog sa fie vorba despre Boul si Vitelul,nu despre Bivolul si Cotofana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisaimbrea
8

Răspuns:

1.definitie:textul narativ este acel text literar in care autorul povesteste fapte si intamplari aflate intr-o succesiune logica la care participa personaje

2.opinia personala:in opinia mea textul " bivolul si cotofana" de George Topirceanu [nu Topircescu] este un text narativ deoarece indeplineste caracteristicele acestuia :prezenta personajelor , a actiunii , indici spatio-temporali si moduri de expunure precum naratiune si dialog.

3.Argument :in primul rand modurile de expunere predominante sunt naratiunea si dialogul . In text autorul povesteste o intamplare petrecuta in aer liber . Cainelui care vrea sa se urce in spatele bivolului ii este precizat de insusi bivol caacea cotofana nu il deranjeaza ba chiar il apara de muste , tantari , tauni si alte spurcaciuni pe cand acel caine este inutil deoarece nu il apara de nimic de aceea nu vrea sa-l care in spate.

In al doilea rand are o actiune bine inchegata care incepe direct cu secventa in care faptul ca cotrofana statea acolo il determina pe caine sa vrea sa urce si el.In aceasta actiune sut personaje precum : cainele, bivolul, cotofana.

Actiunea este plasata in timp si spatiu prin intermediul indicilor spatio-temporali precum:in tari , in sus , in jos , in trifoi.

In concluzie pe baza celor afirmatr si argumentate mai sus se poatr spune ca poezia " bivolul si cotofana"de George Topirceanueste text narativ.

Explicație:


smarandamariaancuta: acolo ziice BOUL SI VITELUL nu boul si cotofana
Utilizator anonim: Mersi,insfarsit cineva care intelege tema:)
Alte întrebări interesante