Limba română, întrebare adresată de melimeloma, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 150 - 250 de cuvinte in care sa ti exprimi opinia despre pastrarea traditiilor autohtone in lumea de astazi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RalucaNitu
20
Acum o sa iti scriu din punct de vedere al unei dansatoare intr-un ansamblu de dansuri populare. Nu o sa iti scriu o compunere cap-coada, ci o sa iti dau doar cateva idei. In general sunt Pro-ajutor , si de asta sunt acum aici, dar sunt 100% CONTRA datului "mura'n gura". :) Sa incepem. 
O veche zicala englezeasca spune ca "Earth without 'ART' is just 'Eh' ".Desi nu are radacini autohtone, aceasta zicala se potriveste ca o manusa romanilor si traditiilor romanesti. Folclorul romanesc si traditiile autohtone s-au nascut o data cu romanii si cu pamantul romanesc. Ele difera de la o zona geografica la alta , aducand tarii varietate. Fiecare zona are specificurile , obiceiurile si datinile proprii ,iar din punctul meu de vedere, al unul roman, acestea ar trebui pastrate nu numai de generatile ce incep sa se stinga rand pe rand, cat si de generatiile actuale, care abia acum incep sa infloreasca . Desi in ziua de astazi multe dintre aceste obiceiuri nu mai au aceleasi semnificatii ca  in trecut, acestea ,totusi, nu isi pierd un lucru, si anume faptul ca reanimeaza spiritul celor care demult le pastrau cu sfintenie. 
Pe de alta parte, "folclorul si traditiile sunt ca oxigenul pentru un popor astmatic" mi s-a zis cand inca copilaream, ajungand abia acum sa intele pe deplin sensul acestor cuvinte. Un popor fara traditii si obiceiuri ce sa-l defineasca este lipsit de identitate, fiind incolor si insipid. Din fericire , tara este inca bogata in acest "medicament". Fiecare zona a tarii isi are decoratiunile specifice in ceea ce priveste hainele, casa, isi are mancarurile specifice , traditiile si datinile pentru diversele evenimente crestinesti ale anului precum Pastele si  Craciunul. De asemenea si dansurile populare sunt specifice diferitelor zone. Dansul din Moldova este energic si batut apasat. Dansul din Oltenia este ritmat si voios, Banatul are dansuri atat rapide(cele din Banatul de munte),cat si lente , precum cele din Pusta Banatului., iar Ardealul are dansuri lente si leganate.
Alte întrebări interesante