Limba română, întrebare adresată de podoleanuanca1, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere, de 20-25 de randuri,in care sa-ti exprimi opinia despre mesajul poeziei "Unui cantaret" de Ion Minulescu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CAndreea14
4
In opinia mea , mesajul poeziei "Unui cantaret" de Ion Minulescu are un continut adanc , cuprins de tristetea si melancolia degajata de trecelea timpului care ii imbatranesc versurile cantaretului asemenea lui printr-o personificare (versul tau imbatraneste)
alineat- 
           In primul  rand , din prima strofa reiese faptul ca versurile acestui cantaret au imbatranit si faptul ca in trecut cantecele lui erau mult mai bune , dar acum tot ce canta e rau (antiteza ) . De asemenea , in a doua strofa este accentuat mesajul de tristete si regret pentru cantecele care erau odata indragite de toata lumea , care acum nu mai sunt asa . (si aici mai puteti adauga prezenta eului marcat prin verbe si pronume la persoana I si II) 
           In al doilea rand , din a treia strofa este accentuata disperarea apasata de realitate , unde eul liric ii spune cantaretului ca acele cantece iubite de toata lumea au murit . Asadar , starea care poezia o genereaza este una de deprimare , suferinta si amaraciune . (mai puteti adauga trasaturi legate de poezie care va trec prin minte )
            In concluzie , mesajul operei de mai sus este unul demoralizator , si trist , sustinut de limbajul artistic (exemple) cu figuri de stil 'amare' folosite in text .
     Sper ca te-am ajutat!!!

podoleanuanca1: mersii :*
CAndreea14: Cu plăcere! :*
Alte întrebări interesante