Limba română, întrebare adresată de wewe234, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 20 de randuri de caiet mare in care sa caracterizezi un personaj indragit de tine.Va rog mult!!Nu vreau sa fiu pedepsit!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mitu21
1
Ionel este protagonistul textului Vizită pentru că apare în toate momentele subiectului . ,, În vârstă de vreo opt anișori ,, , el este un copil de familie bună , care se bucură nu doar de atenția primită de la mama lui , ci și de avantajele materiale pe care le constituie clasa înaltă a burgheziei : ,, pe jos , pe canapea și pe hoteluri stau grămădite fel de fel de jucării . 
  Caracterizarea directă , pe care i-o face naratorul , evidențiază înfățișarea plăcută a băiatului și vestimentația pompoasă , luxoasă , ,, de maior de roșior în uniformă de mare ținută ,, . Portretul fizic anticipează portretul moral , căci exprimă o fire orgolioasă , arogantă și chiar comportamentul răsfățat al acestui copil de familie bună , pe care familia în tratează inadecvat vârstei sale , fără să se gândească la consecințe . 
  Onomastica este și ea expresivă , întrucât diminutivul Ionel subliniază vulnerabilitatea băiatului , dar și faptul că este un răzgâiat . 
  Caracterizarea indirectă se completează prin comportamentul , faptele și limbajul băiatului . O serie de însușiri se regăsesc în imaginea oricărui copil : energia debordantă și inventivitatea , plăcerea de a se juca sau chiar tendința de a ignora autoritatea adulților . Cu toate acestea , Ionel se distinge printr-o necuviință , care nu-l mai face simpatic cititorilor : deranjează discuția dintre mamă și musafir , o agasează pe menajeră , jucându-se lângă spirtieră , țipă , fumează , se adresează familiar și cu impertinență : ,, da tu de ce tragi ? ,, . Această necuviință îi revine în mare parte mamei , întrucât este excesiv de îngăduitoare . Dezinteresul față de școală , impertinența și mofturile acestuia reprezintă consecințele unei educații necorespunzătoare , întrucât familia îl tratează neadecvat vârstei , încurajându-i obrăzniciile . 
 Așadar , Ionel este un personaj memorabil din opera lui Caragiale , un copil răzgâiat , curios și neastâmpărat .

wewe234: ms
Alte întrebări interesante