Limba română, întrebare adresată de StefMih10, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 6-8 randuri , in care sa prezinti un peisaj , integrand doua personificari si patru comparatii . Da un titlu adecvat compunerii tale !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Pădurea fericită este plină de copaci veseli care zâmbesc veverițelor și păsărilor. Frunzele foșnesc ca niște copiii gălăgioși la atingerea brizelor de vânt, care adie ușor ca un fluture plăpând. Soarele asemenea focului care arde neîncetat, luminează pădurea. Razele lui pătrund printre ramuri ca și lumina luni și a stelelor care se revarsă în noaptea neagră și plină de mistere.
Răspuns de oximoron
1
Stau si privesc. Nici nu cred ca sunt capabila sa mai respir, sau aceasta activitate este efectuata din reflex? Sunt catarata undeva,sus, pe un varf de munte. Adierea de vant, ca o mangaiere fina,aduce, pe langa o stare de bine, si un alai de fulgi proaspeti.
Stau acolo catarata si nu ma pot opri din privit.
Cred ca e 5-6 dimineata,dar merita.
O minge ca de foc incearca sa se afirme in marea alba de zapada. O vad putin. Ii observ undele sfioase care incearca sa perturbe atmsfera divna. Se ridica putin si incearca sa inainteze resemnata.
E ceata. Cel mai frumos lucru care a existat vreodata...
Acele fisuri cenusii, acei norisori vioi coloreaza si contureaza crestele fiecarui munte si varfurile fiecarui copac.
Chiar daca, cica, natura e moarta, amintirile invie si se materializeaza in jurul meu. Inca imi aduc amnte de primul om de zapada... Contemplarea acestora este oprita brusc de ceva. Vad acolo in departare niste... Parca niste brazi voinici, cu niste carti in brate, incep sa colinde si sa danseza printre dunele ca de zahar. Vad multitudinea de culori pastelate si calde care pun in contrast frigul de afara. Razele de lumina danseaza in cinstea peisajului incantator.
Zici ca sunt teleportata in alta lume... Am cumva halucinatii din cauza temperaturii? Copacii drepti, impunatori, ca niste stalpi de telegraf, termina intr-un final spectacolul.
E sublim! Fluturi puri invadeaza atomosfera, ca niste roiuri de albine campuri pline de maci. As vrea sa fi si tu aici. As vrea sa poti simti si accesa asemena frumusete. Cele doua creste de roca, parca innghetate, privesc, impreuna cu mine si cu inca ceva vietuitore, peisajul.
Parca vad o... Defapt, uite, un urs hiberneaza in fata mea.

Titlu...hm... "Sus pe munte"?!

Sper sa fie bine...
Nu stiu daca sunt destule figuri de stil, scuze...
 :)


oximoron: pfff
oximoron: am prea multe randuri :(
oximoron: mai tai tu din ea...
Alte întrebări interesante