Limba română, întrebare adresată de AlexGrosu, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de cel putin 200 de cuvinte in care sa descri un peisaj deosebit de iarna.(limbaj expresiv,figuri de stil,imagini artistice)

Va rog repede!


AlexGrosu: cel putin 3 alineate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ivanciusteluta
4
              Iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Natura se pierde sub zapade ce se asterne, iar orasul devine un glob de cristal. Cerul este tacut, razele soarelui dabea patrund prin norii grei si albi. Neaua se asterne pe o mantie stralucitoare de zapada.
               Vantul  bate fara oprire, viscolind omatul. Peste tot sunt numai troiene de zapada. Singurul semn de viata in marea alba ce ne duce cu gandul la caldura, este fumul ce iese din cosurile caselor. De-a lungul drumurilor, pomii sunt imbracati cu cojoace grele de zapada si din cand in cand pe ei se mai aseaza cate o albina alba ( fulg de zapada). Craiasa Zapezii ne asterne covoare de gheata iar in zare se mai vede cate un fluturas de argint ce zboara pe aripile vantului.
                La strasinile caselor, turturii atarna, iar gheata arata ca o imensa oglinda a naturii. Cand seara soseste, toti ne strangem la caldura. Gerul pune stapanire pe intreg orasul si linistea devine apasatoare. 

ivanciusteluta: Mai adaugi si tu cate ceva...:)
AlexGrosu: XD mersi
Alte întrebări interesante