Limba română, întrebare adresată de harcanmadalina, 9 ani în urmă

Alcătuiește o compunere,de maxim 10 rânduri,cu titlul ''Respectul și lipsa de respect''.În compunerea ta,trebuie să ai în vedere următoarele:
-situații în care demonstrezi respect față de persoanele din jurul tău;
-din ce motive consideri că trebuie să fii respectat;
-exemple de lipsă de respect.

Vă rog,am nevoie de ajutor!!Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pitica131
66
Respectul arata cine este un om cu adevarat. Daca nu ai respect nu ai caracter. Esti un om lipsit de bunele maniere. Trebuie sa ajuti oamenii indieferet daca sunt bogati aau saraci ,batrani sau copii. Poti ajuta si lasa locurile libere batranilor,poti ajuta un copil care de exemplu s -a pierdut. Poti ajuta un sarac sa-i duci hainute si mancare. Pe oricine poti ajuta. Dar ca sa ajuti pe cineva trebuie sa-l ajuti din inima si din propria constiinta nu doar sa vada lumea ca faci fapte bune. Ca sa fii respectat in primul rand trebuie sa respecti la randul tau. Daca nu respecti pe cineva nici el nu te va respecta. Si daca nu respecti persoanele nu te respecti pe tine insuti.
Poti fi lipsit de respect atunci cand necajesti persoanele inferioare tie. Care sunt sub tine. Gandeste-te ca acea persoana daca razi de ea cum arata poate a suferit un accident,poate a avut o problema in familie. Nu trebuie sa criticam noi pe nimeni.
Alte întrebări interesante