Limba română, întrebare adresată de florinel07082006, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de minimul 100 de cuvinte in care sa descrii o zi la colindat in satul bunicilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emaisache
22
Cu totii asteptam sosirea iernii pentru ca avem o vacanta bine meritata.Dar,uitam de ceva foarte important:de ce avem vacanta.Ei bine, este zi libera deoarece se sarbatoreste Nasterea Domnului Iisus Hristos.
De aceea,majoritatea persoanelor,merg in Ajunul Craciunului la colindat.
Anul acesta am mers la bunici,cu prietenii mei.Am ales o colinda frumoasa,destul de lunga si am pornit prin sat sa colindam.Am strans multi bani,ce-i drept, ajungand acasa cand s-a facut noapte.Am primit colacei,covrigi,fructe si bomboane si ne-am distrat foarte mult,dar in primul rand, ne-am bucurat ca am vestit acest important eveniment:Nasterea Domnului.
Răspuns de Farben
22
   Zăpada acoperise satul bunicilor mei, iar căsuțele abia se mai vedeau. Erau ascunse sub stratul gros de omăt, iar întreaga priveliște era parcă desprinsă dintr-o poveste. Îmi petreceam vacanța de iarnă la bunici și eram nespus de încântat să mă joc pe derdeluș, alături de prietenii mei.
    Crăciunul se apropia cu pași repezi, iar eu împreună cu prietenii din sat ne-am hotărât să îi colindăm pe vecinii noștii. Erau mulți bătrâni care nu primeau mulți vizitatori și sigur se vor bucura dacă noi le vom anunța sărbătoarea Nașterii Domnului prin colinde. Ne-am adunat toți și am început pe la fiecare casă a ura un Crăciun fericit, plin de sănătate și bucurii. Gazdele au fost încântate de colindele pe care le-am cântat și ne-au răsplătit cu prăjituri, felii de cozonac, portocale și nuci și de asemenea, cu multe aplauze și zâmbete. Bunicii ne-au răsplătit cu multe, multe dulciuri. Am fost încântați de fapta noastră și Laurențiu ne-a spus:
-La anul să îi facem și mai fericiți pe săteni! Poate se vor aduna mai mulți copii care să colinde cu noi!
-Da! strigăm noi bucuroși în cor.
  A fost o experiență de neuitat și m-am bucurat că i-am făcut fericiți oamenii din satul bunicilor.
Alte întrebări interesante