Limba română, întrebare adresată de gsafta584, 8 ani în urmă

alcătuieşte o compunere de6-8 rânduri în care sâ prezinţi un pesaj intergând douâ personificâri şi patru cimparaţii ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daria4382
1
Era o zi minunata de primăvara soare era ferici iar razele lui zici ca atingeau pământul . Păstăile vorbeu între ele scoțând un sunteți ca o parada, iar frunzele cădeau ușor pe pamna la fel cum cade un fulg de nea . Florile erau la fel de frumoase ca culoarea cerului care era ca un curcubeu

Sper sa te ajute
Răspuns de victornicolaiciuc4
1

Un peisaj de iarna

Peisajul de iarna poate fi descris ca un tablou pictat in alb in care simplitatea este frumusețea adevarata.

Natura se pierde sub albul infinit si rece al zapezii.

Felul in care totul este cuprins de albul infinit ca spuma laptelui ii starneste privitorului sentimentele de teama si neliniste.Frumusetea peisajului este accentuata de de tot albul nemarginit, atat de simplu ca o foaie de hartie.Cerul posomorât este tacut, razele timide ale soarelui abia razbat norii grosi si albi ca neaua ce sa asternut pe pamant.Din inaltul cerului fulgi mici si gingasi se rostogolesc fara incetare spre pamantul deja acoperit de o plapuma groasa si stralucitoare de nea.Totul este amortit,doar fulgii par ca sunt vii prin dansurile lor de la cer spre pamant.Fara acesti ingeri reci ar parea ca totul sa oprit in loc.

Acest tablou este frumos ca un vis ,insa imi trezeste sentimentul de neliniste ca si cum ceva nu este la locul lui dar fara a sti ce.

Nu este cea mai reusita compunere dar sper sa te ajute am incercat sa scriul altfel personificarile si comparatiile este scrisul acela putin inclinat.

Alte întrebări interesante