Limba română, întrebare adresată de anaalina1, 9 ani în urmă

alcatuieste o compunere dtiva de 10-15 randuri cu titlul vorba dulce mult aduce "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de brendaasnicar
18
 Limba e comoara oricarei natiuni.Prin cuvinte rostite ori scrise,omul isi exprima sentimentele,trairile,isi scrie istoria si consemneaza faptele  exprimandu-le cat mai frumos.
 O vorba dulce iti face sufletul sa tresalte de emotie si bucurie.Marii poeti si scriitori au stiut sa transpuna prin cuvinte scrieri de-o nepretuita valoare.Prin limba scrisa ,ei ne-au lasat mostenire carti ce alcatuiesc comoara limbii romane.Si,apoi,noi toti oamenii ne deosebim dupa modelul de exprimare-prin vorbe si fapte.
  Vorba dulce duce la fapte inaltatoare care ne fac cinste,iar vorbele vulgare duc spre un temperament ce nu ne face cinste.Sa vorbim frumos pentru a sti sa traim frumos,prin iubire,respect si intelepciune.
   Vorbele izvorasc din constiinta si ne caracterizeaza ca persoana.Ele imblanzesc pana si cele mai fioroase animale.Acestea sunt arma seducatoare a omului.
   Proverbul ''Vorba dulce mult aduce'' are un adanc talc ascuns,dar care se poate interpreta totusi cu usurinta.Vorbeste bland,suav,dulce,pentru a te face iubit si a oferi iubire.Vorbele aduc cinste sau decadere.
                                                                   sper ca ti-a placut raspunsul meu!

Alte întrebări interesante