Limba română, întrebare adresată de greanvoicE, 9 ani în urmă

Alcătuiește o compunere in care sa descri un arbore!Repede ms!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeanegara1
12
Era vara , am decis sa plec cu prietenii in excursie . Am plecat spre padurea Cozia . Odata ajunsi acolo am ornit spre mijlocul padurii unde am gasit un arbore mare , imens chiar , era frumos , de un verde aprins iar trunchiul sau ascundea zeci de casute al veveritelor si diferitelor animle micute si dragalase . Am decis sa campam acolo . Seara sunetul pasarelelor era uimitor , aeru curat ne facea sa ne simtim bine . Stand si uitandune la stejar , ne gandeam la cate povesti a asistat copacul batran dar frumos si puternic , cate animale o fi gazduit . Dupa excursie am ales sa devenim aparatori ai padurilor si am asistat la multe lupte inpotriva poluarii . 


andreeanegara1: scuze daca mai am greseli , sper ca te-am ajutat
Răspuns de aurelcraciun59
5
                               Stejarul este un arbore care traieste în zona temperata 
fiind înalt cu ramuri puternice , coroana mare si bogata. Scoarta stejarului este brun negricioasa ,aspra,adanc brazdada în care gasim furnici si alte specii de gandaci. Frunzele sunt lobate care au 4-8 perechi de de lobi.Stejarul înfloreste în luna mai iar fructul lui se numeste ghinda. Îl întalnim la campie si în zonele de munte.Este raspandit în Europa ,Asia Mica si Africa de Nord.
Ghinda se foloseste la hrana porcilor,mistretilor, scoarta era folosita în trecut la prelucrarea pieilor,lemnul  pentru mobila,iahturi alaturi de cires si nuc.
Cel mai batran stejar din Romania are 90 de ani si se afla în Suceavafiind cel mai batran stejar din sud-estul Europei
In mitologia slava stejarul era considerat arborele adevarului si se spune ca primul barbat a aparut din acest arbore,iar din carnea mistretilor hraniti cu ghinda s-ar fi nascut preotii slavi.
Alte întrebări interesante