Limba română, întrebare adresată de Gabriela1345, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere in care sa descrii animalul tau preferat de aprox. 15 randuri Animalul meu preferat este lupul Va rog repede !!!!!!
please quickly !!! dau coroana si 20 de puncte ..... I give the crown twenty points.!


Cheoseaua: Analizează pronumele și adjectivele pronominale colorate din text, menționând și funcțiile lor sintactice
Gabriela1345: ce?
Gabriela1345: cred ca ai vrut sa pui o intrebare si fara sa stii ai pus-o aici intrebarea.pentru a pune intrebarea trebuie sa apesi pe acel + din dreapta telefonului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EtelcaSefora
1

Lupul are cularea cenusie, are talia relativ mare si cantareste 40-50 kg. Are urechi mai mici decat un caine, ascutite si indreptate in sus, coada scurta si groasa, picioarele puternice cu par mai marunt si ochii mai departati decat la caine si putin oblici. Acesta traieste 15-16 ani.

Cel mai dezvoltat dintre simturi este vazul, insa lupul are si mirosul si auzul excelente. Auzul lupilor este de cel putin 16 ori mai ascutit decat al oamenilor. Prefera padurile intinse de munte. Isi schimba zilnic locul de sedere. Pentru cautarea hranei poate merge pana la 30-40 km. Este considerat cel mai daunator pradator din Romania, consumand practic orice tip de vietate (iepure, pui de ursi, caini, soareci). Lupii vaneaza de obicei noaptea. Un lup flamand poate manca 20 kg de carne la o singura masa. Nu are dusmani naturali in afara de boli si om. Lupii sunt animale sociale care traiesc in haite. Sunt animale extrem de inteligente. Studiile au demonstrat ca lupii sunt mai inteligenti decat cainii. Un lup poate alerga cu o viteza de 65 km pe ora.

Sunt animale monogame, se imperecheaza pe viata. Puii de lup se nasc orbi si surzi. Ochii puiului de lup sunt albastri la nastere si devin galbeni pana la varsta de opt luni. Lupii isi schimba blana primavara si vara. Au doua straturi de blana care le permite sa reziste la temperaturi extrem de scazute, chiar si de -40 de grade Celsius. Numele stiintific al lupului este "Canis Lupus". Sunt cea mai raspandita specie de pe pamant, in afara oamenilor.


Gabriela1345: multumesc esti tare iti voi da coroana dupa cemai scrie cineva
Alte întrebări interesante