Limba română, întrebare adresată de elenaiasminaa, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere în care sa descrii o noapte de primăvară. Vei integra în compunerea ta următoarele secvente :"soarele m-a facut fericit", "păduri nepătrunse", "asfinti după creste luna". URGENT VA ROG!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tereza12345
5

Răspuns:

O noapte de primavara

Iarna a trecut.Abia așteptăm primăvara.Am decis sa nu dorm în prima noapte de primăvară ca să mă pot bucura cât mai mult de gândul că mâine va începe "un fel de rai" sau mai pe înțeles pământesc primavara.

A început asfințitul și a început să crască luna (sau sa urce) pe cer. Eu eram entuziasmat așteptăm cu nerăbdare sa se facă dimineață.Mam gândit sa ma uit pe geam. Am început să aud niște sunete. Zici ca venise un cor rupt din rai. Defapt erau niște simple pasarele care ciripeau în graiul lor. Începea sa vina o mireasma superbă.. Nu mai mirosisem un miros asa de frumos de mult timp.. Atunci am început sa îmi amintesc de primăvara trecuta cum infloreau florile și dădeau aceiași mireasma superba ca și cum am mirosit acum. Eu cum locuiesc în pădure. În întunericul profondt se mai vede doar păduri nepătrunse care se scufunda în besna. Dar la unmomendat vad și niște sclipiri de lumina care mai inveselea și admosfera. Toate acestea dădeau nopții o anumita frumusețe care era ca și un spectacol superb. Avea și muzicieni și luminițe și parfumul care inveselea pe oricine.

Eu cel puțin am rămas fascinat. Dar într-un final a apărut și lumina cea mare. A apărut soarele care m-a făcut nespus de fericit. Primăvară a sosit, asa m-am gândit eu în prima zi de primăvară.

Sper ca te-am ajutat


elenaiasminaa: Mulțumesc mult ❤️
Tereza12345: cu placere
Alte întrebări interesante