Limba română, întrebare adresată de esteranearcu, 8 ani în urmă

alcătuiește o compunere în care să îl caracterizezi pe Domnul Goe​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
17

Salut!

❁❁❁❁❁❁

Goe este protagonistul operei literare cu același nume, deoarece participă activ la toate momentele acțiunii, celelalte personaje gravitând în jurul său.

Acesta este caracterizat direct de către narator, cât și de alte personaje, iar faptele, gesturile, limbajul și relațiile cu celelalte personaje constituie puncte de reper în caracterizarea indirectă.

Încă din în incipitul textului, Goe este caracterizat direct de către narator, modalitatea prin care ni se oferă informații despre statutul său social : băiat, ce nu dezlega tainele învățăturii.

Portretul moral este realizat prin mai multe procedee indirecte. Faptele și felul său de a vorbi sunt dovada unui caracter care nu este demn de urmat: "— Ce treabă ai tu, urâtule?". Trăsăturile sale de caracter sunt completate de atitudinea cu personajele secundare : " — Eu vreau să fie", "— Hai că sunteți proaste amândouă!", de aici reieșindu-ne că era un copil răsfățat și needucat.

În concluzie, protagonistul operei literare cu același nume reprezintă prototipul omului needucat și răsfățat, care știe să se opună în fața celorlalți, neoferindu-le un model demn de urmat.

#copaceibrainly


Utilizator anonim: Gabriel DN
Utilizator anonim: Mă ajuți
esteranearcu: mulțumesc
Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante