Limba română, întrebare adresată de stefaniabaciu3103, 7 ani în urmă

Alcătuieşte o compunere narativă (100-150 de cuvinte) în care să foloseşti cel puțin patru predicate nominale. Subliniază predicatele nominale şi identifică numele predicative din componenţa lor. Recomandare: Compunerea ta va avea următorul final: Mi-am dat seama, în final, că există posibilitatea de a călători în timp şi de a afla multe lucruri minu- nate şi necunoscute despre civilizaţiile trecute. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CretuT
7

Răspuns:

Într-o zi, am primit o invitație la o conferință de călătorii în timp. Era o oportunitate unică de a afla mai multe despre modul în care aceasta putea fi realizată. Curiozitatea mea a fost încântare și nerăbdare.

La conferință, expertul în călătorii în timp a explicat teoria și posibilitatea de a călători în timp prin intermediul unor undele cerebrale. Aceasta a fost o revelație pentru mine.

Ulterior, am încercat să experimentez acest lucru prin intermediul unei tehnici de meditație. Mi-am concentrat atenția și mintea asupra unei perioade din trecut, în care doream să călătoresc. Imaginea acelei perioade a devenit tot mai vie în mintea mea, până când am simțit că mă aflu acolo.

Mi-am dat seama, în final, că există posibilitatea de a călători în timp și de a afla multe lucruri minunate și necunoscute despre civilizațiile trecute.

Predicatele nominale sunt: "era o oportunitate unică", "expertul a explicat teoria", "aceasta a fost o revelație", "mi-am dat seama" iar numele predicative sunt "invitație", "modul", "curiozitatea", "posibilitatea".

Explicație:

Răspuns de micleavaleria
2

Răspuns:

La margine de lac doi oameni stăteau pe o bancă aurie.Dintr-o dată apăruse un bătrân cu 2 copii.

Oamenii spun către ei:

-Măi săracule ce cauți la lacul de aur!Nu vezi în ce hal ești!

-Nu copile,dar tu nu ai ce cauți...Inima ta e la altă fată!

-Ia taci tu și nu mai comenta.

Dar în spatele bătrânului era regele care la alungat pe omul rău.

Sper team ajutat!

Coroana te rog!

Alte întrebări interesante