Limba română, întrebare adresată de alessiamastacan, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere narativă de 10 15 rânduri cu titlul în livada bunicii în care să folosești verbele la patru dintre timpurile modului indicativ Subliniază câte un verb pentru fiecare timp în parte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciobanumaria506
0

Răspuns:

Toamna asta,inainte de sărbătorile de iarnă m-am gândit să merg la bunici fiindu-mi poftă de bunătățile pe care le aveau acesția în urma recoltelor.

Ajuns acolo,tocmai ce am realizat că bunicii erau din cale afară de ocupați,se aflau în toiul adunării tuturor recoltelor. Practic, eu credeam că ei deja terminaseră şi că vor avea timp de vizita mea, dar se pare că m-am înşelat. Neavând de ales,nu puteam decât să-i ajut,desigur. Prima data,țin minte că bunica trimise să culeg o parte din strugurii albi,fiind într-o grădină. Apoi,bunicul mă chemase să mă urc în copac să adun mere. Iar după,tot bunica chemă la pere și nuci,și tot așa. Seară,eram total epuizat,parcă nu muncisem în viața mea atât de mult și greu. Mi s-a părut foarte greu.

Dar, în final mă bucur mult că putui să-mi ajut bunicii cum am putut,iar ca răsplată m-au cinstit bine cu un coș imens de fructe.

Explicație:

SPER CA TE AM AJUTAT!!=)))


alessiamastacan: Mulțumesc!!
ciobanumaria506: cu plăcere
Alte întrebări interesante