Limba română, întrebare adresată de vornicuandrei45, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere narativa de 120 de cuvinte,pornind de la una din imaginile de mai jos.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei0602
6

Răspuns:

Este o zi frumoasa si insorita de vara!Eu si familia ne-am gandit sa mergem intr-o vizita la bunici cu trenul.

Ceasul sa facut 11:00.Noi aveam trenul la ora 12:00,asa ca ne-am hotarat sa ne pregatim.Dupa 30 de minute in care ne-am pregatit,eu si familia am pornit pe jos pana in gara.Ajunsi acolo,parintii mei au cumparat biletele si ne-am dus pe peron.Gata!Ceasul se facuse 12:00.Urcam in tren.

Drumul dura 2-3ore.Dupa aceste ore de admirat peisajul frumos al padurii pe langa care trecesem,am ajuns la bunici.Coboram din tren si vad pe peron,sub o banca,un catelus cu parul cret.Statea acolo deoarece era ranit la un picior.Discut cu parinti si ajungem la decizia de al lua la bunici cu noi pentru al ingriji.

Am ajuns la bunici.Ajunsi acolo,eu,in primul si primul rand i-am intrebat daca vor sa aiaba grija de catelul ranit.Acestia mi-au raspuns ca DA!

Dupa 3luni mergem din nou la bunici si catelul era sanatos si zburda ca o caprioara prin curtea bunicilor.Si-am incalecat pe-o şa,si v-am povestit asa!

Răspuns de marianasandu314
3

Răspuns:

Într-o zi de vineri eu și cu familia mea am hotărât sa mergem cu trenul la bunici. Noi am pornit spre tren,acolo pe calea ferata ne urcam în trenul care a sosit. După ce trece o jumătate de ora pe marginea calei ferate zăresc un câine cu blana neagra și creata, și cu lăbuțele negre. Eu la-m văzut și mi-a părut rău că nu la-m putut lua cu mine la bunici, dar dintr-o data trenul sa oprit eu crezând ca să întâmplat ceva dar trenul se oprise deoarece conductorul văzuse cățelul și îl luase pe urma trenul pornește iar. Un alt om vine cu, cățelul la mine eu văzându-l am fost foarte fericit/fericita. Apoi am ajuns la bunici și am fost foarte fericit /fericita. Acolo ia - m povestit totul bunicilor mei. (sper ca ți - am fost de ajutor)

Alte întrebări interesante