Limba română, întrebare adresată de mada8857, 8 ani în urmă

. Alcătuieşte o compunere narativă de 15-20 de rânduri, în care personaj principal să fie un Pitic și să folosești atât subiecte exprimate, cât și

neexprimate(incluse și subînțelese), pe care le vei sublinia dife

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pm4744785
6

Răspuns:

Explicație:

Într-o zi mă dusesem afară să mă joc si am văzut în gradina un pitic,prima dată am crezut ca este de jucarie,însă cad m-am dus sa îl ating mi-a prins degetul în mâna lui micuta si mi-a zis:

-HEI!Ce faci aici,si cine esti tu???

-Eu,eu aparțin acestei grădini!!!Am spus eu bâlbâindu-mă putin.

-Dar tu cine esti???

-Eu sunt piticul fermecat!

Întradevar avea un pantalon foarte SCLIPITOR,si nu am putut sa cred ca ar minti,iar din cate am observat era si foarte jovial,asa ca i-am propus să ne jucăm putin dar acesta mi-a spus:

Îmi pare rău însă nu am RABDARE să mai stau în aceasta gradina deoarece am intrat din greseala,mai ales ca trebuie sa ma duc la teatrul piticior sa cant un nou cântec de al meu.

Stii sa canti???

-NORMAL!!!Acesta este un destin  al meu!!!

Până la urmă cand am vazut cat de întelept este acest pitic fermecat am avut o mare dorinta sa îl opresc sa fie amicul si în acelasi timp si un bun prieten al meu,dar nu am putut avea aceasta dorinta,si era un mare adevar ca el ca orice om s-au ca orice copil îsi dorea sa fie acasa cu pitici lui,asa ca l-am lasat sa  plece si înainte sa plece si-a luat adio de la mine si mi-a promis ca mai va veni în vizita la mine,ceea ce m-a bucurat foarte mult!!!Iar dupa aceea m-am dus în casa si am vazut-o pe mama cu facea treba a atârna un ghiveci foarte frumos!!!Casuta piticilor nu este niciun fel de casuta oarecare! Ea se afla intr-o padure magica, intr-o poiana mereu insorita, plina de flori colorate si caprioare! Casuta piticilor este, evident, pe masura piticilor, adica mica! Mica, dar nu foarte mica; este mica pentru noi, copiii, dar pentru pitici este destul de incapatoare, ea fiind pe etaje si ei avand chiar si un spatiu in care pot dansa, canta sau face sport. Lemnul este cel ce o inconjoara, este ca o mica fortareata. Ferestrele sunt rotunde; ele seamana  cu un soare mereu cand vremea este fericita! Fereastra de la usa, in schimb, este in forma de caciulita de pitic. De ce? Pentru ca orice pitic ce vine in vizita sa fie bine primit! Nu este frig in casuta piticilor, de aceea ei nu au nevoie de un horn foarte inalt. Pe acoperis gasim multe luminite de pom, beculete colorate, paie, pasarele care ciripesc incontinuu si mult soare! Casuta piticilor este ca un taram magic pe care, atunci cand il privesc prin ochii imaginatiei mele, nu pot decat sa o leg de copilaria, de dorintele si sperantele de a trai intr-o lume din poveste!

Alte întrebări interesante