Limba română, întrebare adresată de Ajutor22, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere narativa, de 150-200 cuvinte, in care sa iti imaginezi calatoria greierului mic catre Taramul Verii Nesfarsite. Foloseste si doua cuvinte derivate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anutzaaaaaaaaaa
134
                                        Taramul Verii Nesfarsite
     A venit toamna cu vantul ei geros si frunzele ei colorate.Micul greier zgribula de frig flamand in casuta sa plina de huma.Se gandea la vara cea minunata in care la canta florilor si prietenei sale furnici
      Intr-o noapte ,el a visat-o pe prietene lui cea mai buna,VARA si se hotari a doua zi sa se duca s-o viziteze.Drumul a fost lung si plin de pericole: pasari ,plante carnivore,oameni,o gramada de vietati ce-i puteau face rau,insa el a scapat basma curata ,ajungand in Taramul Verii Nesfarsite. 
      Totul era atat de vesel si de colorat:gardienii acestui taram erau 2 ciresele varatice care jucau MACAUA,servitorii erau capsunile si visinele care neavand ce face jucau fotbal american.iar restul cetatenilor ii faceau pe plac reginei VARA.
      Greierul pasi cu sfiala pe langa gardieni si servitori ajungand  langa tronul prietenei sale;
       -Draga prietena,ma poti primi si pe mine alaturi de celelalte slugi pentru a-ti face pe plac?
       -Sigur ca da,a exclamat VARA,dar trebuie sa ne arati la ce te pricepi tu mai bine pentru a fi acceptat.
         Greierasul isi scoate chitara si a inceput sa cante.In acel taram greierul a ajuns un mare cantaret care canta in fiecare seara si se simtea bine mereu alaturi de fanii lui pe vecie
Alte întrebări interesante