Limba română, întrebare adresată de stoeanalexandra6, 8 ani în urmă

alcătuiește o compunere narativa in care să povestești o întâmplare dintr-o excursie la munte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
0
In clasa a IV-a, la noi in clasa a venit un coleg nou. Nu era pus pe învățătura, ci in fiecare pauza își bătea joc de noi pe orice motiv pe care îl găsea. De fiecare data își cumpăra tone de mâncare și nu se obosea sa ne ne dea și noua de pofta, cea ce îl facea sa fie văzut rău de tot in ochii colegilor.
In aceea perioada învățătoarea ne propuse o excursie la munte, ceea ce pentru noi la vremea aceea era un mare motiv de fericire. In dimineața plecării, ne-am adunat toti in fata microbuzului așteptând sa dispară aglomerația și sa ne putem urca liniștiti.
Se întâmpla ca noul coleg (cel urât de toti) sa își dorească sa vina și noi. S-a pus cu câteva scaune mai in fata mea, iar pe parcursul drumului a mancat un întreg meniu de la mc, cumpărat special pentru a ne face noua in ciuda. Când am ajuns, el terminase mâncarea, dar mai avea bani pentru încă câteva pungi mari de chipsuri cu smântâna.
Am fost sa vizitam câteva obiective turistice, iar, spre surprinderea mea, chiar a fost liniștit. Însă, pe drumul de întoarcere, învățătoarea i-a făcut observatie pentru o înjuratura pe care o adresate unuia dintre așa zișii prieteni ai lui. Atunci el s-a enervat, și-a luat avânt și i-a trântit in genunchi o ditamai lovitura. Învățătoarea a strâns din Dinți și aproape s-a dezechilibrat: bine ca am fost noi s-o prindem.
De atunci nu l-am mai văzut pe copilul acela, dar știu ca este unul dintre cei mai de nesuportat pe care eu i-am întâlnit.
Alte întrebări interesante