Limba română, întrebare adresată de miniprofesorul, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere scurta in care sa folosesti cuvintele intr-o si intr-un

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saramardale1
6

*Intr-o* zi călduroasă de vara, un băiat pe nume Matei, se plimba lângă marginea pădurii.

El văzuse o familie de veverițe *intr-un* copac, a încercat sa prindă una și după mult timp a reușit.

Matei a dus-o acasă și a pus-o        * intr-o* cușca.

In fiecare zi, el vroia sa se joace cu ea, dar era foarte supărată și nu reușea.

  După o săptămâna el a dus-o înapoi in pădure unde familia ei o aștepta, ea a fost foarte bucuroasa sa își vada din nou familia!

Se spune ca: ,,Binele pentru noi poate face rău altuia”!!

/ Sper ca te-am ajutat !

Răspuns de targoviste44
7

Și iată cum îmi amintesc și azi, cum nea Trifan, tatăl colegului meu Mitriță, într-o seară de început de toamnă, alergase într-un suflet la bunicul meu Spiridon, pentru a-i da vestea cea mare: câștigase la Loto 1393 de lei !

Într-o vreme de mari lipsuri, suma părea fabuloasă, iar coana Flora, croitoreasa din capătul străzii, într-un acces de sinceră invidie, șoptea pe la colțuri cum că și-a băgat necuratul coada, altfel de unde, dintr-o dată și pe negânditele, să pice așa mare plocon lui Trifan, muzicantul de orice ocazie al micului nostru sat.

Prima și cea mai vizibilă schimbare s-a petrecut cu Mitriță, care peste cam o săptămână se prezentă la școală îmbrăcat într-un costum nou,  vișiniu, cu o cămașă albăstrică și un papion, pe care străluceau ca niște beculețe, într-o fericită aliniere, câteva panseluțe portocalii.

Cred că era fericit, pentru că zâmbea tot mai des, iar gropițele din obrăjorii lui dolofani îi dădeau un aer angelic, întrunind, într-o ședință fulger a fetelor din primele bănci, titlul de cel mai norocos tocilar al clasei noastre.



Alte întrebări interesante