Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Alcatuieste o naratiune in care este prezentat un loc cum ar fii:
-Delta Dunarii
-La lansarea unei carti
-Intr-o zi ploioasa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de piticot1661
1

Răspuns:

In vacanța de primăvară am fost in Delta Dunării.Impreuna cu familia,ne-am pregătit minuțios această plecare ,deoarece suntem iubitori de natură și , mai ales , suntem niste împătimiți pescari amatori.

Aventura a început de la Tulcea , "poarta de intrare în Delta Dunării".Cu o șalupă rapidă , am ajuns la Sulina pe-nserate.Nu știam ce să admirăm mai întâi: imensul soare de un roșu incandescent oglindindu-se in apa Dunării înainte de a se duce la culcare ?Miresmele îmbinate ale aerului de baltă cu cele al mării ?Inconfundabilul și apetisantul miros de scrumbie la grătar? Totul! Era o fuziune intre ele, care îmi dădea o stare de bine aparte, nemaicunoscută de mine până atunci.Si o pofta de mâncare!...

Sub ochii noștri, pe faleză, tocmai se pregătea o barcă cu motor pentru deplasarea unor turiști ,dornici să vadă spectacolul vărsării Dunării în mare.N-am rezistat! Am lăsat bagajele pe un ponton și am plecat cu ei .

Vreau să va spun că, pe măsura ce ne apropiam, emoția și neliniștea mea sporeau.Parca și teama. Valurile Dunării erau din ce in ce mai nervoase.Se apropiau de încheierea lungii călătorii de la izvorul Dunării până la vărsare in Marea Neagră , iar marea nu părea prea bucuroasă a le primi.Curentii de aer si vârtejurile de apă deveneau amenințători pentru barca noastră , care părea o frunză pe apă in imensitatea mării.

-Stati jos liniștiți și tineti-va de barca!ne spuse cu voce calmă persoana care o conducea.Nu va fie teamă!

-Nu ne e, zise mama, dar e suficient ce am văzut.Sa ne intoarcem.

Ne-am întors cu bine ! Ceea ce am văzut, a meritat emoția noastră.Ar fi fost și păcat!Să ajungi in delta și să nu vezi cum Dunărea se varsă în mare!...

M-am străduit.Succes!


piticot1661: După ce am scris , nu-mi mai da voie sa modific Pot numai că d ei îmi cer sa corectez ceva
piticot1661: Nu mai am editare.Am doar comentarii și raportare
piticot1661: cred că e cel mai bine sa modifici unele cuvinte
Alte întrebări interesante