Limba română, întrebare adresată de amaliamunteanu984, 8 ani în urmă

Alcătuiește o poveste de minim 150 de cuvinte cu tema portret de familie. Dar ce te râzi au o secvență descriptivă și una dialogată Veți avea în vedere introducere, cuprins și încheiere folosirea tipurilor de enunț asertiv, exclamativ, două cuvinte formate prin derivare parasintetică, o construcție incidentă, o atribută și două cuvinte cu grupul ghe ghi ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de abbb75340
1

Portret de familie

În casa ingerului,unde luna își atârnă dorințe, tristețea luminii rasare din afara ferestrelor. Dar aripi mari si calde îmbrățișează copilul cu suflet albastru,si il face sa zâmbească. Îngerul se ghemuiește lângă acesta,si îi cântă ore întregi,pana acesta își revine in simțuri. Un lanț impletit cu flori si pietre le leagă legătura acelor persoane.

Cei care erau si pitici si uriași deodată.

-Spune-mi dacă e sa pierd,ce o sa pierd?

Întrebă luna.

-Daca ar fi sa pierzi,ti-ai pierde indentitatea!

Luna încă își atârnă dorințele furate,dar chiar si asa ea este ce-a care lumineaza portretul atârnat dupa cortină.

Cortina se da la o parte,intre zidurile de lemn descoperindu-se o fată alaturi de un inger,ce vorbește cu luna. Familia ei era luna ce-a singură, îngerul cel bun,si ea ce-a falsă. Din departe ea își aducea încetul cu încetul aminte de fața sa.

-Eu...sunt fata care vorbește cu luna.

Șoptii,ca mai apoi sa picteze un nou membru,lumina lunii.


abbb75340: Mai exact,este o poveste trista despre o fata care este propria sa familie. Gen cine vorbeste cu luna,sau vede un inger? Singurul lucru care putea sa o ajute sa nu isi piarda mințile era lumina. Lumina o facea sa nu se mai simtă singură,pt ca vedea ca de fapt lumea nu este in intureric.
abbb75340: Deci cumva a observat lumina,si si a adus aminte de ea ce a reală,asa ca a adăugat un nou membru in viata sa.
abbb75340: Daca te întreabă,spui ca despre asta e vorba
Alte întrebări interesante