Istorie, întrebare adresată de svetlanarudnitchi201, 8 ani în urmă

Alcătuiește o povestire la tema dată,în baza textului,a filmelor,a cărților citite
Tema:Apariția și răspândirea creștinismului pag 98​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianamoscristina
2

Shogun

de James Clavell - recomand

In seria de romane Shogun este povestita aventura unui marinar englez care in cautarea de noi teritorii ajunge in Japonia. Evident, conchistadorii si poryughezii au pus piciorul deja acolo si au inceput sa raspandeasca crestinismul catolic pentru a spori puterea imperiului colonial.

Marinarul englez(Blackthorne) este ridicat la grad de hatamoto (vasal credincios) de catre seniorul Toranaga datorita informatiilor pretioase pe care le are in posesie despre navigatie si stilul de viata european.

Seniorul Toranaga este preocupat sa il doboare pe seniorul Ishido pentru a spori comertul cu portughezii si acestia la randul lor invatand japonezii despre Dreapta Credinta in seminarele iezuite.

Blackthorn se indragosteste de sotia unui general al lui Toranaga dar acestia trec prin multe peripetii impreuna. Din pacate, cei doi nu pot deveni un cuplu. Aceasta este karma lor.

In timpul petrecut cu sotia generalului, Blackthorne isi mareste universul despre stilul de viata japonez.

P.S- Mi-a placut mult cartea, o recomand deoarece reprezinta o vasta reconstituire a Asiei intre secolele XV-XVI (ultima generatie de samurai).

Răspuns de mosulica27
2

Explicație:

CRESTINISMUL

CRESTINISMUL A FOST DE CAND DUMNEZEU A CREAT PĂMÂNTUL SI LUMEA .

EL A PLECAT DE LA PRIMII OAMENI DE PE PAMANT SI A AJUNS PANA IN ZIUA DE AZI LA NOI. RASPANDIREA ACESTUI FAPT A FOST ADMIRATA DE OAMENII CREDINCIOȘI, DAR SI DE CEILALTI.

O INVATATURA DE NEUITAT. VA RAMANE MEREU IN ISTORIE.

Alte întrebări interesante