Limba română, întrebare adresată de vasidedu23, 8 ani în urmă

Alcătuiește o problemă după exercițiul a ori 3 plus a ori 6 egal cu 81​


gigelutchiftelut: Un copil merge la kaufland si are 81 de lei de la tatal sau. El face niste pachetele pentru copiii nevoiasi . Initial el face 3 pachetele ,apoi tatal sau il suna si ii spune sa faca pachetele de toti banii ,asa ca acesta mai face inca 6 pachetele incadrandu se exact in suma de 81 de lei .
Cat costa un pachetel ?
DariusD: Rezolvare : Un baiat merge la magazin cu 81 de lei . Doreste sa cumpere cereale care sunt notate cu a . Initial cumpara 3 pungi de cereale pentru ca urmeaza carantina , dar se gandeste sa mai cumpere inca 6 pungi de cereale deoarece crede ca nu-i ajung , si cheltuie toti banii . Calculeaza cat costa o punga de cereale.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DepressedNasty
2

Răspuns:

Eu am un numar de bomhoane il inmultesc cu 3 dupa il adun cu el insuusj ori 6 si dupa adun 81 de bomboane cate bomboane am acum si am avut la inceput

Răspuns de gigelutchiftelut
2

Răspuns:

Un copil merge la kaufland si are 81 de lei de la tatal sau. El face niste pachetele pentru copiii nevoiasi . Initial el face 3 pachetele ,apoi tatal sau il suna si ii spune sa faca pachetele de toti banii ,asa ca acesta mai face inca 6 pachetele incadrandu se exact in suma de 81 de lei .

Cat costa un pachetel ?

Explicație:

Copilul face in total 9 pachetele ,daca impartim numarul 81 la 9 ne v a rezulta ca un pachetel costa 9 lei

Alte întrebări interesante