Limba română, întrebare adresată de enachepetrana, 9 ani în urmă

ALCATUIESTE PLANUL DEZVOLTAT DE IDEI AL TEXTULUI BANUL MUNCIT.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
181
Un om tare harnic,pe nume Petcu,avea un fecior pe Iliuţă. Acetsa dormea cât era ziua de mare.Tatal hotaraste ca fiul sa mearga la munca pentru a  câştiga un galben.Acesta se face că munceşte ,cerandu-i mamei sale un galben.Cand vine arata banul si-l da tatalui sau zicand ca e banul muncit.Tatal arunca banul in foc,iar Iliuta nu are nicio reactie,dar se hotaraste sa munceasca cinstit.Dupa o perioada,vine cu un ban zimtat,il da tatalui si acesta vrea sa-l arunce in foc.Baiatul striga sa nu-l arunce, ca e galben muncit!Se repede cu mâinile în flăcări, se frige, dar scoate galbenul. Tatal se bucura si spune ca asa e banul muncit. Îl preţuieşti cu adevărat!


enachepetrana: NU VREAU SA TE ENERVEZ DAR TE ROG AJUTAMA E PENTRU MAINE EU ITI DAU PLANUL SIMPLU DE IDEI IAR TU IL FACI PLANUL DEZVOLTAT TE ROF AJUTAMA.
Utilizator anonim: bine da-mi-l
enachepetrana: ok
enachepetrana: 1) UN BAIAT A VRUT SA SE INSOARE,DAR TATAL LUI L-A PUS LA INCERCARE . 2) BAIATUL II CERU MAMEI BANI PENTRU AI ARUNCA IN RAU. 3)MAMA REFUZA SA-I M-AI DEA BANI BAIATULUI. 4) BAIATUL SE HOTARASE SA MUNCEASCA CU MANDRA LUI. 5) EL ESTE PREGATIT SA SE INSOAE.
enachepetrana: ESTE PLANU SIMPLU DE IDEI
Utilizator anonim: gata
Utilizator anonim: rezolv imediat
Utilizator anonim: veti in mesaje ca aici nu l-am putut trimite,nu-mi dadea voie ca depasisem nr de caractere...cauta in mesaje
Utilizator anonim: sa-mi lasi scris daca este bine
Alte întrebări interesante